Prima paginăSocialSanatate

Cabinete medicale în neregulă

Dimensiune text

Anul acesta, medicii de familie au trebuit să returneze către CAS Neamţ peste 8.000 de lei.

Anul acesta, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ a efectuat o serie de controale la cabinetele medicilor de familie din judeţ, pentru a vedea modul în care îşi desfăşoară medicii activitatea. În urma controalelor efectuate la cabinetele de medicină primară, Corpul de Control al CAS Neamţ a identificat următoarele nereguli: consemnarea parţială în evidenţele primare ale cabinetului a serviciilor medicale raportate; neconcordanţe între numărul şi tipul serviciilor medicale acordate, înregistrate în evidenţele primare ale cabinetului şi centralizatorul serviciilor raportate şi decontate de către CAS Neamţ; neactualizarea listei de pacienţi, ori de câte ori apar modificări în cuprinsul acesteia, în funcţie de mişcarea lunară a pacienţilor şi comunicările transmise de CAS Neamţ.

„Urmare a disfuncţionalităţilor constatate, au fost aplicate avertismente, în cazul în care medicul este la prima abatere, sau s-a dispus diminuarea cu 10% a punctului per capita şi recuperarea contravalorii serviciilor raportate şi neefectuate, atunci când abaterea nu era constatată pentru prima dată. Suma totală imputată furnizorilor de servicii de medicină primară aflaţi în contract cu CAS Neamţ, în intervalul ianuarie – august 2013, este de 8.282,48 lei. De asemenea, s-au dispus măsuri privind completarea corectă şi la zi a registrul de consultaţii şi fişelor medicale de consultaţii, completarea în ordine cronologică a serviciilor medicale şi urmărirea confirmării de către pacient a acestora, completarea formularelor cu regim special (bilete de trimitere) şi a celor tipizate cu toate datele, în conformitate cu prevederile legale, actualizarea listei de pacienţi, în conformitate cu modificările apărute în funcţie de mişcarea pacienţilor şi comunicările făcute în acest sens de către CAS Neamţ”, a declarat Lăcrămioara Ilişescu, purtător de cuvânt al CAS Neamţ.

La controalele efectuate anul acesta la furnizorii de servicii de medicină primară nu s-au constatat nereguli în ceea ce priveşte prescrierea reţetelor compensate.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • beatrice 8 ani

    Sunt o persoana de 56 de ani sotul meu fiind asigurat pensionar la Cabinetul doamnei dr Carstea din Roman si in ziua de vineri 3 oct 2013 am solicitat o consultatie si am constatat cu stupoare ca nu figurez ca si coasigurat prin efectul casatoriei cu sotul meu Petru Alexandru.Mai grav e ca baza de date a cabinetului doamnei doctor este eronata cel putin pt familia mea caci fiul nostru care este asigurat cf cim din Bucuresti unde are si domuciliul figureza in evidenta cabinetului cel putin de la transferul bazei de date de la Cabinetul dr Carstea sotul doamnei la care am fost initila asiguratitoti cei 4 membri ai familiei. As dori ca cineva sa verifice pt ca banii pentru 3 dintre noi sunt decontati lunar de cabinet din bugetul de asigurari socoale. multumesc celor care vor transmite aceasta observatie care priveste starea de jale a natiunii pt ca toti stim dar nimeni nu actioneaza. Pe campania lui Busu sa ne unim si sa facem in sfarsit curatenie !