HomeEducatie

Bursierii Marsat și-au primit banii

Nouă copii de excepție își pot continua studiile liceale, artistice sau universitare, cu ajutorul material lunar în valoare de 250 de lei oferit de firma Marsat.

 

Foto: Ana Loredana Ciulin visează să ajungă doctoriță 

 

 

Joi, 25 octombrie, a fost reluat proiectul burselor Marsat, desfășurat sub sloganul „Investim în performanță – investim în viitor”, derulat de societatea Marsat, prin managerul său Vasile Balcan, în parteneriat cu „Ziarul de Roman”. Cei nouă bursieri au încasat prima bursă din cursul acestui an școlar, în valoare de 250 de lei.

Faptul că am primit această bursă m-a determinat să învăț mai mult. Nu am vrut să-i dezamăgesc pe cei care mi-au acordat încrederea lor. Pentru mine acești bani au însemnat foarte mult, în primul rînd pentru că fac naveta la școală și abonamentele nu se decontează întotdeauna la timp„, a spus Ana Loredana Ciulin, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Petru Poni”.
Ea a încheiat clasa a X-a cu media 9,57, mai mare decît cea obținută în clasa a IX-a. Loredana este orfană de tată și face zilnic naveta de la Rotunda, iar visul său este acela de a ajunge doctoriță. Deși are foarte mult de învățat, iar naveta îi mănîncă mare parte din zi, ea are timp să meargă odată pe săptămînă să-i ajute pe copiii sprijiniți de Fundația „Iosefinii lui Murialdo”.

Asemeni Loredanei, toți ceilalți bursieri au confirmat încrederea acordată de inițiatorii proiectului. Gabriela Sava, absolventă ca șefă de promoție a Colegiului Național „Roman Vodă”, este acum studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, pe locurile finanțate de la buget, iar Antonela Bogliș a încheiat clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” cu media 9,67 și este studentă în anul I, pe locuri finanțate de la buget, la Facultatea de Telecomunicații din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Tot student, la Facultatea de Științele Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este și Cosmin Holmanu, absolvent al Colegiului Tehnic „Petru Poni”, iar Ana Maria Dănăilă este studentă la Facultatea de BIochimie din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj. Elena Bostan, elevă la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, a încheiat clasa a X-a cu media generală 9,90. De asemenea, tot cu medii mai mari decît în anul școlar trecut a încheiat cursurile și Andrei Turcu, de la Liceul Teologic „Sfîntul Gheorghe”, care a terminat clasa a X-a cu media generală 9,16. Dintre cele mai mici bursiere, Ana Maria Miron a absolvit în această vară gimnaziul la Școala „Mihai Eminescu” cu media generală 9,47 și este din această toamnă elevă la Colegiul Național „Roman Vodă”, profilul științele naturii. Mica pianistă Teodora Arabu a încheiat clasa I doar cu calificative de „Foarte Bine” și a primit noi diplome la concursurile de interpretare la care a participat. Bursierii își vor primi banii în data de 25 a fiecărei luni.

Comentarii

WORDPRESS: 0