Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, în luna octombrie

HomeEconomie

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, în luna octombrie

 

 

Absolvenții unei forme de învățământ care încă nu și-au găsit un loc de muncă au șansa de a intra pe piața muncii, la Bursa locurilor de muncă destinată lor. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț anunță organizarea bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, în data de vineri, 19 octombrie. Evenimentul va avea loc în întreaga țară, la nivelul celor 42 de agenții teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Conform directorului executiv al AJOFM Neamț, Daniel Chirilă, la Roman bursa locurilor de muncă pentru absolvenți va avea loc, cel mai probabil, ca de fiecare dată, la fosta cantină a Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, de pe bulevardul Republicii. „De asemenea, la această bursă se poate prezenta, pe lângă absolvenți, orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. Pe această cale, invităm orice persoană interesată, precum și agenții economici, să participe la această acțiune”, a precizat directorul executiv al AJOFM Neamț.

La bursa similară organizată în luna octombrie a anului trecut, cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamț (356), următorul fiind municipiul Roman (275) și orașul Tîrgu Neamț (98). Au participat 570 de persoane, 230 la Piatra Neamț, 280 la Roman și 60 la Tîrgu Neamț. Ca urmare a acestei acțiuni, 37 de persoane au fost angajate pe loc și 146 au fost selectate pentru interviu, dintre care au fost angajate 77, din care trei persoane absolvente de studii superioare. Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în comerț și servicii (49), industria textilă (14), industria alimentară (10) și construcții (4). Cele trei locuri de muncă ocupate de cei cu studii superioare au fost pentru inginer mecanic (1), auditor de calitate (1) și kinetoterapeut (1).

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți reprezintă o oportunitate pentru toți solicitanții de locuri de muncă interesați în a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau să se (re)orienteze profesional spre ocupații cu posibilități mai mari de angajare pe termen mediu și lung. Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creșterea gradului de ocupare pentru absolvenți, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condițiile unei concurențe loiale, transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea.

Agenții economici care doresc să participe la această acțiune organizată la nivel național se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora au sediul. Datele de contact pot fi vizualizate la http://www.anofm.ro/contacteaza-ne.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0