HomeEducatie

Bursă de studii pentru pianistul romaşcan Andrei Preda

Bursa este oferită de MOL România, prin programul de promovare a talentelor.

Peste 900 de tineri din toate regiunile ţării s-au înscris la ediţia a X-a a programului de promovare a talentelor „MOL – Pot ajuta?”, iniţiat de MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate. MOL România a alocat 350.000 de lei pentru susţinerea a 493 de tineri talentaţi în domeniile arte şi sport. Printre tinerii câştigători care vor beneficia de finanţare în ediţia jubiliară a programului MOL este şi pianistul romaşcan Andrei Preda, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, fost elev al Şcolii de Arte Sergiu Celibidache” din Roman.

„Pe lângă CV şi un portofoliu cu premiile obţinute la concursuri, festivaluri de interpretare şi manifestări muzicale, am menţionat într-un formular tot ce îmi propun să fac în domeniul muzical în anul care vine. Vreau să particip la Concursul «Piano Talents» de la Milano din luna iunie, la Concursul Internaţional pentru Tineri Pianişti din localitatea Ettlingen din Germania, care se va desfăşura în luna august, dar şi la multe alte concursuri şi manifestări muzicale din ţară şi din străinătate. Totodată, vreau să particip la două masterclass-uri în Italia şi Germania, unde voi «fura» secretele muzicii din experienţa lor”, a spus pianistul Andrei Preda.

mol 03Juriul domeniului arte a selectat 39 de proiecte cărora le va fi alocată suma de 120.000 de lei, în timp ce la categoria sport au fost alese 86 de proiecte, care vor fi susţinute cu suma de 160.000 de lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani, suma totală este de 70.000 de lei şi a fost împărţit între 13 proiecte. „Prin programul «MOL – Pot ajuta?» am reuşit să contribuim la obţinerea de către sportivii români a unor medalii importante la Jocurile Europene, Festivalul Olimpic al Tineretului European şi la alte competiţii internaţionale importante, desfăşurate recent. Pe de altă parte, prin sprijinirea tinerilor talentaţi în domeniul artelor, am arătat preţuirea noastră faţă de tot ceea ce înseamnă frumosul. Munca acestor tineri minunaţi şi cu performanţe excepţionale trebuie susţinută în fiecare clipă, iar noi dorim să le fim în continuare parteneri stabili, aşa cum suntem de zece ani”, a declarat Kinga Daradics, reprezentantul MOL România.

În cei zece ani de existenţă a programului au fost acordate finanţări în valoare de 2.510.000 de lei, pentru 1.665 de tineri sportivi şi artişti.

Comentarii

WORDPRESS: 0