HomeRoman

Bureți din „import” în Piața Roman

Dacă, în alți ani, piețele romașcane erau pline cu bureții aduși din pădurile din zona Romanului, seceta din acest an a făcut ca ciupercile să se dezvolte în cantități mici. Pentru a nu-i priva pe romașcani de această delicatesă de toamnă, dar și pentru a cîștiga un ban, culegătorii de bureți au decis să-i caute în alte părți.

 

 

Pentru aceasta, s-au urcat într-o mașină și au plecat drept în pădurile din Gura Humorului, unde au auzit că sînt bureți. „A venit cineva din Suceava și mi-a spus că sînt foarte mulți bureți, iar oamenii stau cu ei pe marginea drumului ca să-i vîndă. Am zis să mă duc și eu ca să cîștig bani pentru copii. Este adevărat, erau mulți bureți în pădurile de lîngă Gura Humorului, dar era și foarte multă lume care umbla după ei„, spune o femeie sosită la piață cu sacii cu bureți.

Toți cei care au plecat în județul vecin în căutarea bureților și-au făcut întîi calcule. Dacă în zona Roman nu s-au făcut bureți, atunci ei pot fi vînduți la un preț de 12-15 lei, în funcție de calitatea mărfii. „Am reușit să strîng 30 de kilograme de bureți. Nu-i vînd cu un preț mai mic de 13 lei, pentru că sînt frumoși, mici și întregi„, a spus altă femeie.

Comentarii

WORDPRESS: 0