Prima paginăActualitate

Bugetarii sunt liberi de pe 25 decembrie pînă pe 5 ianuarie

Dimensiune text

Crăciunul şi Revelionul vor fi sărbătorite de bugetari prin zile libere în plus. Guvernul a decis ca zilele de 27 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014 să fie declarate zile libere prin lege, astfel încât persoanele care lucrează în sistemul bugetar să fie libere în perioada 25 decembrie – 5 ianuarie inclusiv, adică zece zile.

Cele două zile ar urma să fie recuperate anul viitor, în funcţie de hotărârile luate la nivelul fiecărei instituţii în parte.

Nu este prima dată când Guvernul dă zile libere bugetarilor în preajma sărbătorilor importante din an, anul trecut fiind aceeaşi situaţie. De altfel, şi în perioada sărbătorilor Pascale de anul acesta, zilele de 2 şi 3 mai au fost declarate libere prin lege, pentru ca salariaţii de la stat să fie liberi în toată perioada 1 – 6 mai.

O altă minivacanţă a fost în perioada 15 – 18 august, când Guvernul a decis ca ziua de 16 august să fie zi liberă.

Conform hotărârilor de Guvern aferente, toate aceste libere ar fi trebuit să fie recuperate prin ore de lucru suplimentare în timpul săptămânii sau prin program de lucru sâmbăta.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • nila 8 ani

  …tara nu mai poate de bunastare si asistatii sociali stau acasa,ca ,lasa ca muncesc prostii din privat pentru salariile lor!…deh,a inceput campania electorala!…o guvernare de RAHAT !

  • damaschin 8 ani

   Ce treaba ai tu cu asistatii sociali,vrei sa-ti mature curtea? si asa sunt batuti de soarta mai trebuie sa amintesti si tu

 • romascan bugetar 8 ani

  30 si 31 decembrie sunt zile lucratoare in sistemul bugetar !!!