„Bucuria de a dărui”, un proiect al cercetașilor din Pildești

HomeSocial

„Bucuria de a dărui”, un proiect al cercetașilor din Pildești

Dăruind fericire celorlalți, vei deveni tu însăși mai fericit. Cu acest gând în minte, 26 de tineri cercetași ai Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti, comuna Cordun, din cadrul Organizației Naționale Cercetașii României, însoțiți de surorile congregației „Roza Venerini”, au pornit sâmbătă, 18 martie, către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman (CSEI Roman).

Orele petrecute alături de copii, cu sprijinul educatorilor, au fost pline de zâmbete și nelipsite de activități interesante, împărțite în trei ateliere. Primul dintre ele a fost un atelier de dans, unde aceștia s-au destins puțin și și-au umplut bateriile cu multă energie. Apoi a urmat un atelier de lucru manual, unde copii și-au confecționat propriul animăluț din hârtie, iar pe urmă un atelier de pictură pe față, unde doar imaginația a fost limita pentru cei ce s-au transformat în animalele lor preferate. În final, au călătorit cu toții într-un tărâm fermecat, unde au dat viață tuturor ființelor patrupede, și nu numai, sărbătorind această reușită cu o binemeritată pizza.

Dorim să mulțumim tuturor instituțiilor partenere și Pizza 21 din Roman, pentru ajutorul și implicarea în proiect. Vă invit acum să vă convingeți singuri de rezultatele obținute:

„A fost o experiență cu totul inedită. Iubirea și atașamentul copiilor m-au topit complet. E ceva la care nu poți să rămâi indiferent. Am plecat de acolo cu o nouă lecție învățată de la acești oameni: să trăiesc fiecare clipă la maxim și să mă bucur de tot ce am. Rămân recunoscătoare pentru tot” – Amalia Marina Antici, explorator.

„Bucuria de pe chipul copiilor se poate greu descrie în cuvinte. Acea bucurie pătrunde în suflet, rămâne întipărită și înflorește ori de câte ori te gândești la ei. Pentru inocența lor trebuie să facem tot posibilul să lăsăm lumea mai bună. Felicitări celor ce lucrează cu ei zi de zi” – Maria Avădăni, lider coordonator.

„Mi-a plăcut foarte mult ziua de azi. M-a învățat să fiu mulțumită de ce am, cât și să nu judec persoanele fără să le știu povestea. Copiii au fost foarte simpatici și afectuoși, chiar dacă uneori nu era cel mai ușor sa ne înțelegem cu unii” – Antonia Chelaru, explorator.

„A fost experiență minunată, la care am participat cu emoții și cu bucurie, dar în același timp cu duioșie pentru acești copii. Am trăit momente pe care numai iubirea unei mame o poate înțelege, când acești copii se apropiau de noi să-i îmbrățișăm și să vorbim cu ei, pentru a se simți iubiți și înțeleși. Am mers să ofer ceva, dar orele petrecute împreună cu acești copii m-au făcut să mă întorc mai bogată sufletește… Copiii au fost un dar minunat și sper ca, ori de câte ori am ocazia, să-i vizitez și să retrăiesc această experiență” – Sora Maria Anton, Maestre Pie Venerini.


A consemnat Adriana Ciobanu, lider cercetaș

Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Leonard 1 an ago

    Felicitări grupului de CERCETAȘI din Pildești!