HomeActualitateRoman

Bucate răsplătite cu premii și medalii, la Festivalul Toamnei

Trofeul Cupa „Zahăr Mărgăritar” a fost acordat echipei Sorin & Adrian. Echipa restaurantului Hanu Ancuţei a obţinut medalia de aur la secţiunile complexitate, popularitate şi pentru cel mai bun produs tradiţional. Participanţii din ţară şi străinătate s-au întrecut în măiestrie şi originalitate. Primarul Leoreanu promite, după acest prim succes, noi ediții ale festivalului.

Prima ediţie a Festivalului Toamnei, desfăşurat la Roman în perioada 5-6 octombrie, şi-a desemnat câştigătorii. La concurs s-au înscris echipe româneşti şi străine, care au arătat prezentat tradiţiile culinare din toate regiunile ţării noastre, precum şi din ţările pe care le reprezintă. „Festivalul Toamnei de la Roman a fost o reuşită. Vreau să mulţumesc Grupului Agrana România, care a sprijinit, alături de Primăria Roman, întreaga acţiune. Avem semnale că participanţii din ţară şi străinătate s-au simţit bine la Roman. De aceea, sper să repetăm această acţiune anul viitor. La concurs au luat parte redutabili master-chefi care s-au întrecut în măiestrie şi originalitate. Feed-back-ul a fost unul pozitiv şi consider că acţiunea a fost un pas înainte pentru comunitate”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.castigatori2

Juriul a decis să ofere trofeul Cupa „Zahăr Mărgăritar” echipei Sorin & Adrian, formată din Sorin Berar şi Adrian Neag.

Echipa Restaurantului Hanu Ancuţei a obţinut medalia de aur la secţiunile complexitate, popularitate şi pentru cel mai bun produs tradiţional. „Este pentru prima dată când participăm la un festival de gătit în aer liber. Am venit în faţa celor prezenţi la festival cu două preparate de sezon, apreciate de vizitatori în principal pentru tehnica de preparare”, a spus Elena Nuşa Chiriac, manager al societății Turoag și președinte al Fundației Hanu Ancuței.

castigatori3Echipa Maltei a obţinut Cupa „Zahăr Mărgăritar” pentru cel mai gustos preparat, argint la prezentare, fiind apreciată de juriu ca fiind „cea mai bună echipă” din festival.

Premiul de popularitate a fost obţinut de echipa Albaniei. Alături de acest premiu, membrii echipei au fost răsplătiţi cu argint pentru prezentare, originalitate şi cu bronz la secţiunea „cel mai gustos preparat”.

Secţiunea „cel mai bun preparat tradiţional” a fost câştigată de echipa Complex Popas Păcurari Iaşi, iar medalia de aur la secţiunea „dexteritate” a fost oferită echipei Greciei.

Comentarii

WORDPRESS: 0