Prima paginăEducatie

„Bondoceii” și-au făcut revistă

Dimensiune text

Revista prichindeilor de la grădinița Școlii Gimnaziale „Calistrat Hogaș” este o oglindă a activităților din grădiniță și, în același timp, un instrument de lucru pentru părinți.

 

 

Grădinița Școlii Gimnaziale „Calistrat Hogaș” este una dintre puținele grădinițe care se pot lăuda cu propria revistă. „Bondocelul”, așa cum a fost numită publicația prichindeilor, este mai mult decât o oglindă a activităților desfășurate în grădiniță.

„Am pornit acest demers – «împrumutat» ca format de la o grădiniță din Timișoara – din dorința de a crea o punte de legătură între colectivul de educatoare din grădiniță  și părinți. Revista a fost structurată astfel încât să evidențieze activitatea tuturor grupelor din grădiniță și, în același timp, să le permită părinților să continue și acasă activitățile. Revista are poezioare scurte, pe teme de sezon, pe care părinții le pot învăța cu copiii acasă, fișe de lucru, imagini și un scurt rezumat al activităților desfășurate în grădiniță, o rubrică specială destinată aniversaților din perioada acoperită de fiecare număr al revistei, recomandări pentru părinți, venite din partea educatoarelor, pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor”, a spus educatoarea Elena Hanganu, inițiatoarea proiectului.

Colectivul de redacție și-a propus să acopere fiecare anotimp cu un număr al revistei. Primul număr, sugestiv intitulat „Emoții de toamnă”, a fost foarte bine primit. Revista a fost scoasă la vânzare cu prețul de 6 lei bucata, acoperitor pentru cheltuielile de tipărire și editare, și s-a epuizat în câteva zile. „Pentru cel de-al doilea număr am sporit tirajul, întrucât am primit solicitări și din partea părinților de la alte grădinițe. Părinții au fost încântați să aibă un instrument personalizat pentru a lucra acasă”, a spus educatoarea Elena Hanganu.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cineva 8 ani

    O alta modalitate de a scoate bani de la parinti. De ce nu au facut o revista electronica? Majoritatea parintilor au acces la internet!