Bombă de aviație de 50 de kilograme, găsită la Sagna

HomeActualitate

Bombă de aviație de 50 de kilograme, găsită la Sagna

 

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a fost solicitată miercuri, 8 aprilie, în jurul orei 19.30, pentru o misiune de asanare pirotehnică în comuna Sagna. Pe timpul unor lucrări agricole cu tractorul, un bărbat de 44 de ani a descoperit o bombă de aviație explozivă, de 50 de kilograme.

„Deoarece era noapte, nu s-a putut desfășura misiunea pirotehnică. Un echipaj de poliție a supravegheat zona până a doua zi, când a fost reluată misiunea pirotehnică. Echipa pirotehnică a distrus muniția găsită, ce provine din Al Doilea Război Mondial. Au fost făcute cercetări cu ajutorul detectorului de metale pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați și nu au mai fost descoperite alte muniții sau elemente de muniție”, au precizat reprezentanții ISU Neamț.

Tot miercuri, un tânăr aflat la cules de urzici într-o pădure din Păstrăveni a găsit trei lovituri acuplate, de calibru 47 milimetri. Echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit pentru asanarea muniției găsite, ce provine din Al Doilea Război Mondial. Au fost efectuate cercetări cu ajutorul detectorului de metale, pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, și s-a mai descoperit încă o lovitură acuplată de calibru 47 milimetri. Muniția găsită a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, care ulterior va fi distrusă, au mai transmis reprezentanții ISU Neamț.

 

Foto: ISU Neamț

 

Comentarii

WORDPRESS: 0