HomeReligie

Bolnavii şi medicii pleacă în pelerinaj

Episcopul Diecezei de Iaşi, PS Petru Gherghel, invită bolnavii şi medicii romano-catolici din zona Romanului la pelerinajul anual de la Cacica.

 

 

Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, în colaborare cu Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas, Oficiul pentru Pelerinaje, sanctuarul de la Cacica şi parohiile Diecezei de Iaşi organizează pelerinajul anual al bolnavilor la Cacica, în ziua de 11 mai, ca o anticipare pentru Ziua Bolnavului în Dieceza de Iaşi, declarată pentru ziua de 13 mai.

„În Dieceza noastră, a devenit deja tradiţie ca, în această zi, bolnavii să nu fie însoţiţi doar cu o rugăciune, ci să fie purtaţi în pelerinaj spre Cacica, spre Sanctuarul Maicii Domnului. A fi alături de cei bolnavi, a-i însoţi, înseamnă a pune în practică mesajul lui Isus, după exemplul bunului Samaritean: «Mergi şi fă şi tu la fel!». Trebuie să avem forţa de a trăi zilnic o atenţie concretă, asemenea Samariteanului Milostiv, faţă de cel care este rănit în trup şi în spirit, faţă de cel care cere ajutor. Pentru aceeaşi zi, invitaţia călduroasă de a participa la pelerinaj este adresată şi personalului medical catolic al Diecezei de Iaşi. Prin prezenţa lor, medicii, asistenţii medicali, personalul auxiliar medical, sunt chemaţi să contribuie la consolidarea comuniunii cu cei care suferă”, se arată într-o scrisoare trimisă parohiilor din Dieceza de Iaşi.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0