Prima paginăSanatate

Bolnavii din Spitalul Roman pot reclama medicii care cer șpagă

Dimensiune text

Începând din această lună, Spitalul Municipal de Urgență Roman are un nou chestionar de satisfacție a pacienților. Una din întrebările adresate pacienților se referă la condiționarea actului medical de o anumită sumă de bani.

 

 

Acesta este obligatoriu, fiind una din condițiile impuse pentru a semna contractul de finanțare cu casa de asigurări. Noul chestionar dă posibilitatea pacienților să-și exprime nemulțumirile cu privire la calitatea serviciilor medicale sau la atitudinea cadrelor medicale. De asemenea, ei vor avea posibilitatea să spună dacă au dat bani medicilor sau asistenților pentru a beneficia de servicii medicale ori dacă vreunul din angajații spitalului a condiționat actul medical în vreun fel.

La internare, bolnavii vor primi un chestionar în care vor trebui să răspundă de cine a fost însoțit pe secție la internare și vor acorda calificative pentru cazare, curățenie, alimentație și atitudinea personalului. De asemenea, ei vor trebui să aprecieze calitatea îngrijirilor acordate de către medicul de salon, asistentul medical și îngrijitor. Bolnavii vor trebui să spună dacă administrarea medicamentelor s-a făcut sub supravegherea personalului medical, dacă medicamentele administrate au fost cumpărate de familie sau furnizate de către spital și dacă au fost mulțumiți de calitatea serviciilor medicale pe timpul zilei, pe timpul nopții, sâmbăta, duminica și în timpul sărbătorilor legale. O altă întrebare la care pacienții vor răspunde este dacă a fost condiționat actul medical și dacă, în cazul în care s-ar pune problema de o nouă internare, s-ar reîntoarce la Spitalul Roman. Ei sunt invitați să facă și sugestii referitoare la aspectele pozitive și negative ale îngrijirilor medicale. Chestionarele vor fi predate la externare și vor fi analizate, trimestrial, de către conducerea spitalului.

Citește și:   Certificat de vaccinare COVID-19 pentru cinci comune din județ. Avertismentul polițiștilor

Potrivit medicului Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului, niciun pacient nu a semnalat, până acum, faptul că actul medical ar fi fost condiționat, iar cele mai multe nemulțumiri se referă la condițiile de cazare din spital.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • eu 8 ani

  Daca nu treci mai intai pe la cabinetul privat al doctorului ….sigur nu vei fi internat. Acelasi mod de internare si in spitalele din Iasi.

 • ion 8 ani

  Ce garantii sunt ca mentiunile facute in chestionar nu vor fi modificate dupa predarea lor la spital?Ar trebui ca aceste chestionare sa fie depuse(colectate) de catre un tert neimplicat in mod direct in actul medical: ex. Directia sanitara,primarie e.t.c.

 • Drepatateinspitale 8 ani

  Minciuni, chiar zilele astea unii au dat SPĂGI la medici din spital.
  Aş spune şi cine, dar nu vreau să le stric moralul.
  probabil se iau bani , deoarece trebuie să dea banii Curţii de conturi….Ha -ha -ha!

  Cât priveste asistentele medicale, dacă nu le dai ceva, nu se uită la tine. Imaginati-va că sunteti bolnav, neputincios, că nu eşti în stare nici sa mergi la toaleta, că stai la fund cu bazinetul şi nu ti-l ia nimeni.
  Imaginaţi-vă că unui pacient îi este sete, dar nu poate să se mişte…..Ia de unde nu-i asistenta…infirmiera…
  Imaginaţi-vă că un pacient are nevoie de odihnă, dar că asistentele şi infirmerele stau ca ţaţele şi discută vrute şi nevrute pe holuri.
  Domnule ziarist cum aţi procedat?
  Aţi fost la managerul spitalului Roman să vă dea interviu , apoi v-ai aşezat pe scaunul dvoastră confortabil şi v-aţi apucat de scris?
  Aţi stat pe HOLURILE SPTALULUI ROMAN cel puţin 2 ore, să vedeţi ce se întâmplă în realitate? Mai faceţi, cu adev[rat MUNCĂ DE TEREN? Mă îndoiesc…..
  Cât priveste modul cum arata saloanele, faţă de acum 1-2-3 ani, aş spune că e mai bine, că e mai curat si că- ţi mai vine sa stai.
  Şi da, actul medical este conditionat de câţi bani dai,..

  apropo există şi o concurenţă între medici – la cine vine pacientul în vederea tratării şi cu câţi bani vine.
  Am rugămintea să nu mai realizaţi aceste materiale DEGEABA.
  Apropo de CHESTIONARE…Eu aş propune ca acestea să se realizeze după aprox. 1 lună şi evindent ele să nu fie semnate, pentru a nu exista repercusiuni asupra foştilor pacienţi.pitalul Roman, mai bine mergi la PRIVAT. Curând aceşti medici vor avea parte de pacienţi doar din rândul bătrânilor, al celor fără venituri. Atunci să vedem ce bani vor mai primi, căci pensia e mică…..

  Propun camere de luate vederi în toate locaţiile Spitalului. Păcat că ceea ce spun nu pot dovedi, dar va veni şi ziua respectivă, când cineva va face acest lucru.
  Unii vor spune că ESTE DE PRISOS, căci trăim în România………..
  Ar mai fi varianta ca în locul cheltuielilor pentru foile -chestionare, spitalul să cumpere medicamente. Încă se mai cumpără de către pacienţi medicamente, faşe – pansament etc…..
  POVEŞTI….. pentru creduli
  un ARTICOL NESUSTENABIL…..= 0

  GOD suntem la ” ani – lumină” faţă de multe state ale Uniunii Europene.

  În România se merge pe principiul „merge şi aşa”

  Mă repet…..realizează un ARTICOL peste câteva luni pe aceeaşi temă, dar te rog să stai pe holurile Spitalului……………….analizează, întreabă, scrie……..

 • Drepatateinspitale 8 ani

  Nu doresc ca prin comentariul precedent să lovesc în tot persnalul medical, dar consider că în procent de 90% lucrurile încă sunt grave ….
  Şi aştept să văd dacă se acceptă comentariile mele. O zi excelentă să aveţi şi aştept un articol ” a la teren”, nu ” a la birou”.