HomeSanatate

Bolnavii din spital au înghițit medicamente de aproape trei milioane de lei

Spitalul Municipal de Urgență Roman se poate compara cu Spitalul Județean Neamț la consumul de medicamente, deși Spitalul Județean are aproape de trei ori mai multe paturi.

 

 

Cel puțin așa reiese dintr-o statistică întocmită de Direcția de Sănătate Publică Neamț pentru primele nouă luni ale acestui an. Astfel, de la începutul anului și pînă acum, la spitalul Roman s-au internat 17.930 de pacienți, cu peste zece mii mai puțini decît la Spitalul Județean. Pentru un bolnav, Spitalul Roman a cheltuit, în medie, 163 de lei, la acest capitol fiind incluse serviciile medicale și materialele sanitare de care a beneficiat fiecare bolnav.
Potrivit medicului Mircea Coadă, prioritatea în acest an a constituit-o aprovizionarea cu medicamente, astfel că acest capitol are și cheltuielile cele mai ridicate. Practic, bolnavii din spital au consumat, în primele nouă luni ale acestui an, medicamente în valoare de 2,9 milioane de lei. În comparație, la Spitalul Județean, în primele nouă luni, pentru medicamente s-au cheltuit 3,3 milioane de lei, iar pentru un bolnav s-au alocat 115 lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0