Bolnavi de sifilis și TBC

HomeSocial

Bolnavi de sifilis și TBC

analize medicale spitalConducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a prezentat o statistică despre starea de sănătate a populației din zona municipiului. Veștile bune sunt acelea că, față de zona Piatra Neamț, în Roman s-au născut cu mult mai mulți copii. Veștile proaste sunt că, în zona noastră, numărul bolnavilor de sifilis sau TBC este mai mare.

Statistica a fost realizată pentru perioada 1 ianuarie – 31 august 2016. Astfel, în zona Roman au fost înregistrați 1.025 de nou născuți vii, în timp ce în Piatra Neamț s-au înregistrat 806 nou născuți, în zona noastră fiind înregistrat un procent al natalității de 8,1%. “În această perioadă, în zona Roman s-au înregistrat 76 de cazuri de TBC, în timp ce la Piatra Neamț – 59. În cazul îmbolnăvirilor cu sifilis, în zona Roman s-au înregistrat 14 cazuri, jumătate cât la Piatra Neamț. În zona Roman s-au înregistrat șase cazuri de hepatită, iar în Piatra Neamț – 13 cazuri. În perioada menționată, în zona noastră s-au înregistrat 276 de noi cazuri de cancer, față de 478 de cazuri depistate în zona Piatra Neamț”, a declarat medic Oana Onu, directorul medical al Spitalului Roman.

În cele opt luni de la începutul anului, în Spitalul Municipal de Urgență Roman au fost internați, pe cele 666 de paturi, 15.520 de pacienți, o zi de spitalizare rezultată din cheltuielile cu medicamente, investigații și alimentație ridicându-se la 28,54 lei.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0