Prima paginăPolitica

Bogdan Andrieș, propus să îndeplinească funcția de viceprimar al Romanului

Bogdan Andrieș, propus să îndeplinească funcția de viceprimar al Romanului

Dimensiune text

 

Consilierii locali romașcani vor dezbate, în ședința extraordinară de luni, 17 august, un proiect de hotărâre privind delegarea, cu caracter temporar, a atribuţiilor viceprimarului către un consilier local, consilierul local PNL Bogdan-Costinel Andrieș, în vederea îndeplinirii temporare a atribuţiilor de viceprimar al municipiului Roman, pe perioada exercitării de către viceprimarul Ioana Roxana Iorga a atribuţiilor specifice de primar.

În data, 3 august, prefectul judeţului Neamţ a emis un ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al lui Lucian Micu, după care atribuțiile funcției de primar au fost preluate de viceprimarul Roxana Iorga. Codul administrativ prevede că, în această situație, „consiliul local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier local care îndeplineşte temporar atribuţiile viceprimarului, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor corespunzătoare funcţiei”.

„Îndeplinirea multiplelor atribuţii de primar şi a celor de viceprimar nu se poate realiza în bune condiţii de către aceeaşi persoană, fără rabat de la calitatea activităţilor desfăşurate. În această situaţie, soluţionarea problemelor comunităţii locale ar putea suferi grave distorsiuni, unele cu efecte negative imposibil de preconizat. În acest context, este necesară şi se impune delegarea de către Consiliul Local al Municipiului Roman a unei persoane din rândul consilierilor locali care să îndeplinească temporar atribuţiile viceprimarului, atât timp cât viceprimarul îndeplineşte atribuţiile specifice”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre de va fi dezbătut luni de consilierii locali romașcani.

Bogdan Andrieș are 40 de ani și a fost ales pentru prima dată în Consiliul Local Roman, la alegerile locale din 2012, apoi și în 2016. Este inginer, directorul firmei SC ABC Wood SRL. În Consiliul Local, este președinte al Comisiei pentru administraţie publică locală, sport şi turism. PNL are majoritatea în Consiliul Local, astfel că, cel mai probabil, proiectul va fi aprobat, iar Bogdan Andrieș va prelua atribuțiile de viceprimar al municipiului Roman.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cristian 1 an

    Leoreanu isi pregateste urmasul pt. functia de primar dupa ce va pleca in parlament. Cu Micu a luat „plasa”! Micu a adunat mai mult pt. el si asta a deranjat.