Prima paginăSanatate

Blocul operator al spitalului va fi gata la începutul lunii mai

Dimensiune text

Pe 1 mai vor fi date în folosință ultimele două săli ale blocului operator de la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Instituția sanitară va beneficia, în acest fel, de un bloc operator unic, cu șase săli de operație ce se află la etajele II și III.

 

 

Anul trecut s-au finalizat lucrările la două săli de operație de la etajul III, însă condițiile care trebuie îndeplinite pentru obținerea acreditării au impus lucrări suplimentare.
„Lucrările propriu-zise de reabilitare și modernizare sunt deja finalizate, însă mai trebuie îndeplinite câteva condiții impuse de obținerea acreditării. Este vorba de montarea unor filtre speciale de aer și de dotarea sălilor cu o stație de aer comprimat. Data prevăzută pentru ca blocul operator să devină funcțional este 1 mai”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului. Reabilitarea întregului bloc operator a costat 195.000 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • prostul satului 8 ani

    Degeaba avem dotari daca personalul lasa de dorit.

    Ce poate sa ne spuna doamna Cătălina Pălăncianu in legatura cu asistenta care lasa pacientii cu perfuzia conectata goala mai mult de o ora cu toate ca pe parcursul acestui interval de timp a fost chemata de mai multe ori si se facea ca ploua, pana la urma a fost chemata o alta asistenta (care nici nu se ocupa de acei pacienti dar a fost amabila sa scoata perfuzia aia). Pacientul a fost sfatuit sa opreasca perfuzia ca sa nu ii intre aer in vena… dar ce ne facem cu cei care nu stiu ca trebuie sa o opresca sau starea de sanatate nu le permite?

    Evenimentul s-a intamplat in timpul orelor de vizita … oare ce se intampla prin spital cand nu le este permis accesul vizitorilor? … cine stie poate in curand auzim ca pacientii sunt legati de pat si la gura ca sa nu deranjeze cum au fost legati acei copii prin Buzau sau pe unde era spitalul ala (Nota: copii au fost legati doar de pat)