Prima paginăRoman

Blocul cu bulină „înghite” miliard după miliard

Dimensiune text

De mai bine de zece ani, administraţia locală încearcă să rezolve definitiv problema „blocului cu bulină” (foto) de pe bulevardul Roman Muşat. Aflate la doar un pas de finalizare, lucrările de reabilitare şi consolidare a imobilului mai solicită cheltuirea a încă 1,4 milioane de lei pentru amenajarea interiorului şi finalizarea reţelelor de utilităţi.

 

Săptămîna viitoare se va şti care este firma care se va ocupa de realizarea amenajărilor interioare şi de reţelele de utilităţi din interiorul blocului. Dacă nu vor exista contestaţii la licitaţie, încheierea tuturor lucrărilor de la acest bloc va depinde exclusiv de o ultimă plată, de 1,4 milioane de lei, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului„, au explicat reprezentanţii administraţiei locale, fiind de acord că era mai ieftină varianta dărîmării fostului „bloc cu bulină” şi construirea unuia nou.

Dacă finanţarea necesară va fi oferită de minister, lucrările de la acest bloc se vor încheia în aproximativ două luni. Apoi, apartamentele din fostul „bloc NATO”, unde au locuit pînă acum cele 44 de familii care şi-au părăsit apartamentele din „blocul cu bulină”, vor fi repartizate de administraţia locală persoanelor care au depus dosare pentru locuinţe ANL sau locuinţe sociale.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0