Prima paginăSocial

Blocaj în intersecția de la Gară, după modificarea timpilor semafoarelor

Blocaj în intersecția de la Gară, după modificarea timpilor semafoarelor

Dimensiune text

 

 

Miercuri, 3 aprilie, o modificare în funcționarea semaforului din intersecția de la Gară, dintre strada Ștefan cel Mare (E 85) și strada Mihai Viteazu, a creat importante blocaje în trafic. Mulți șoferi s-au plâns că modificarea timpilor semaforizării în intersecția de la Gară – care nici nu a fost anunțată de autorități – a dus la îngreunarea accesului în oraș, pe sensul dinspre Iași creându-se cozi până la trecerea la nivel cu calea ferată din zona fostului Liceu nr. 1.

„Veniți și vedeți ce se întâmplă la intersecția de la Gară, să vedeți ce haos este! Cineva foarte «deștept» a hotărât astăzi să schimbe ordinea de semaforizare la intersecția din gară și s-au creat cozi de autoturisme până la calea ferată, pe sensul de intrare în oraș”, ne-a transmis un cititor al Ziarului de Roman pe adresa redacției.

Noii timpi ai intersecției utilizați de miercuri le-au pus la dispoziție șoferilor care doreau să iasă din Roman de pe strada Ștefan cel Mare spre Iași un timp de acces pe verde de 40 de secunde și un timp de așteptare pe roșu de 70 de secunde; cei care veneau dinspre strada Mihai Viteazu au avut un timp de acces pe verde de 20 de secunde și un timp de așteptare pe roșu de 89 de secunde; în acest timp, șoferii care veneau dinspre Iași aveau un timp de acces pe verde de 35 de secunde și un timp de așteptare pe roșu de 74 de secunde.

Astfel, dacă distanța de la Gară la sensul giratoriu de la Dedeman se putea face și în patru minute, incluzând timpul de așteptare pentru culoarea roșie de la semaforul de la intersecția cu strada Ogoarelor, unii șoferi s-au plâns că au fost nevoiți să aștepte să intre în Roman dinspre Iași în 25 de minute, ba, chiar, și 45 de minute, pentru aceeași distanță.

După orele 17, odată cu scăderea valorilor de trafic și cu mutarea semafoarelor pe culoarea galben intermitent, traficul în intersecția de la Gară a devenit mult mai fluid ca în cursul zilei. Autoritățile spun că modificarea de astăzi a fost o variantă de lucru care nu a dat roade și că funcționarea semafoarelor va fi din nou schimbată, de joi.

„Pentru fluidizarea traficului dinspre strada Ștefan cel Mare (E85) înspre strada Mihai Viteazu, s-a luat decizia, împreună cu Poliția Rutieră, de a se introduce semaforizarea în trei timpi, pentru fiecare sens de mers – dinspre Iași, Bacău sau strada Mihai Viteazu. Din păcate, soluția nu a dus la o îmbunătățire a traficului, ci la o îngreunare a lui, așa cum s-a văzut în realitate. Încă de miercuri, 3 aprilie, în jurul orei 17, s-a trecut pe galben intermitent. Joi dimineață, până în jurul orei 10, se va monta un nou semafor, care va avea timpul lui pentru stânga, spre Mihai Viteazu, concomitent cu traficul deschis dinspre Iași. De asemenea, la culoarea verde a semaforului dinspre Bacău, banda întâi dinspre Iași va avea culoarea verde. Această nouă soluție ar evita blocajele, dar, mai ales, nu ar pune în pericol viața celor care vor să ajungă spre strada Mihai Viteazu, o arteră importantă din municipiul Roman, pe care circulă autovehicule care doresc să ajungă și în alte localități. Este de datoria noastră să identificăm noi soluții pentru fluidizarea traficului, în condițiile în care numărul autoturismelor este în creștere, iar infrastructura rutieră este aceeași”, a afirmat pentru Ziarul de Roman primarul Lucian Micu.

La nivelul municipiului Roman există o Comisie de circulație, formată din reprezentanți ai Primăriei, ai Consiliului Local și ai Poliției Municipale. Principalele atribuții ale Comisiei de circulație sunt elaborarea de propuneri privind reglementarea circulației (restricții de tonaj, viteză, sensuri unice, instalarea, aplicarea și întreținerea mijloacelor de semnalizare rutieră și a echipamentelor destinate siguranței circulației, programe sau intervale orare pe timpul nopții în care oprirea sau staționarea este permisă pentru distribuirea mărfurilor etc) și elaborarea de propuneri privind crearea de noi căi de circulație, parcări etc.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • ulise 2 ani

  Trebuie sa recunoastem cinstit faptul ca angajatii platiti din bugetul statului nu sunt sanctionati atunci cand gresesc. Cineva a gresit , a judecat gresit , a ordonat punerea in aplicare a unor calcule gresite si nu este sanctionat. Deloc ! Iar noi , non bugetarii , am suferit si am platit. Am platit bani si timp. Cand oare natiunea romana va intelege clar motivul adevarat al dezastrului din aceasta tara ? BUGETARII ! Pentru salariile care le primesc presteaza munca putina si de o execrabila calitate. Nu cunosc absolut nici un domeniu in care angajatii bugetari sa-si justifice salariul si sa munceasca productiv si calitativ . Exista si in mediul privat acest fenomen dar el se manifesta numai atunci cand privatul s-a molipsit de la bugetar de acesta boala prin simpla ” strangere de mana ” si incheierii de contracte.
  Daca externalizezi serviciul de semaforizare din Roman catre o firma care se pricepe , rezultatele pozitive apar imediat .
  A fost aglomeratie dar nici un agent de la politia rutiera nu a fost in strada sa fluidizeze traficul . Prezenta acestora ar fi permis conducatorilor auto sa ignore acele semnale ale semafoarelor gresit softate . Observam si o proasta comunicare intre bugetari. Aparatul de stat nu comunica in interiorul lui.
  Pestele se impute de la cap. Am tot curatat coada pestelui dar capul pute tot mai tare . Iar capul pestelui a devenit tot mai mare si tot mai imputit.
  Este o trista realitate dar Bugetarii au devenit un balast al societatii romanesti. Ei trag aceasta tara in jos si impiedica dezvoltarea ei.