HomeReligie

Bisericile catolice din zona Romanului, în comuniune cu bisericile din întreaga lume

Bisericile romano-catolice din zona Romanului se vor alătura unei iniţiative istorice pentru Biserica Catolică din întreaga lume. În această săptămână, Vaticanul a propus ca, duminică, începând cu ora 17 (ora Italiei), în toate catedralele şi bisericile din lume, credincioşii să se roage timp de o oră, împreună.

 

 

În acest fel, Biserica Catolică marchează celebrarea anului 2013, care a fost declarat „Anul credinţei”. Motto-ul acestui eveniment este „Un singur Domn, o singură credinţă”. Toate marile catedrale din lume îşi vor sincroniza ora după ora Italiei, iar în acest interval va avea loc o oră de adoraţie, urmată de procesiuni.
„Pentru că, la noi, astfel de procesiuni s-au desfăşurat săptămâna aceasta, la slujbele de joi, când am sărbătorit Trupul şi Sângele Domnului – sărbătoare cunoscută şi ca Joia Verde -, duminică nu se vor organiza astfel de procesiuni. Întrucât la ora 18, ora României, toate bisericile din Roman au programate liturghii, în cadrul acestora vom intra şi noi în comuniune cu bisericile din întreaga lume, prin rugăciuni speciale”, a spus părintele Alois Moraru, parohul bisericii „Fericitul Ieremia Valahul”, din Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0