HomeReligie

Biserica din Nisiporeşti a fost sfinţită

După 21 de ani de la începerea lucrărilor, biserica romano-catolică din Nisiporeşti a fost terminate. Sâmbătă au avut loc sfinţirea oficială a bisericii şi consacrarea altarului.

 

biserica nisiporestiMii de credincioşi din comuna Boteşti au fost prezenţi sâmbătă, 16 august, la consacrarea altarului şi sfinţirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporeşti. După ce au participat la slujbă, credincioşii s-au întors în familiile lor, unde au continuat sărbătoarea, iar spre seară au participat la hora satului, organizată cu ocazia hramului.

Deşi în biserică se celebrează liturghii de foarte mulţi ani, lucrările au fost terminate abia acum. Lucrările la noua biserică au început în 1993. Vechea biserică a satului, de 105 de ani, fost demolată în vara anului 2005, iar pe 2 august, în acelaşi an, s-a celebrat prima Sfântă Liturghie în noua biserică.

Lăcaşul de cult are 40 de metri lungime, un spaţiu dedicat altarului, de 15 metri, şi un turn de 74 de metri înălţime. Biserica a fost înzestrată cu pardoseală din marmură sub care s-a montat un sistem de încălzire. Tot din marmură au fost realizate şi altarul principal, dar şi altarele laterale. Un vitraliu intitulat „Adormirea Maicii Domnului”, o reprezentare după mozaicul „Chiesa dei Frari”, din Veneţia, aduce un plus de frumuseţe bisericii. Lăcaşul de închinăciune a fost dotat cu 70 de bănci, realizate sub coordonarea părintelui Karmil Sociu.

Anul trecut s-au reuşit finalizarea lucrărilor şi ornamentarea bisericii. A fost construită grota, a fost amenajată curtea bisericii şi a fost realizat în mozaic drumul crucii.

Comentarii

WORDPRESS: 0