Biruința Gherăești, calificată în play-off-ul Campionatului Național de Oină

Home

Biruința Gherăești, calificată în play-off-ul Campionatului Național de Oină

 

Baza sportivă CMC din Cluj-Napoca a găzduit, în acest sfârșit de săptămână, turneul regulat al Campionatului Naţional de Oină, la finalul căruia au fost stabilite echipele care se vor înfrunta în turneul Final Four pentru titlul național: Frontiera Constanţa, Straja Bucureşti, Politehnica Cluj-Napoca şi Biruinţa Gherăeşti.

Timp de două zile, cele mai bune opt echipe româneşti de oină s-au înfruntat în cadrul unui turneu în care fiecare echipă a jucat cu fiecare. La finalul competiţiei, cele mai bune patru formaţii s-au calificat în Final Four. Nivelul competiţiei a fost unul deosebit de ridicat, după cum a afirmat preşedintele  Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, potrivit ClujToday.ro.

Echipa Biruința Gherăești, antrenată de Ioan Chifan și Mihai Blaj, a reușit calificarea în turneul play-off după o victorie 17-13 cu echipa Straja București, în ultimul meci al turneului de la Cluj. Sportivii din Gherăești au reușit un joc spectaculos, obținând 15 puncte la bătaia mingii de oină, cele mai multe din competiție. Jucătorii folosiți de cei doi antrenorii au fost: Cosmin Roca, Emanuel Blaj, Emanuel Mihăluțe, Alexandru Andrei, Petru Andrei, Iosif Andrei, Cosmin Năstase, Florin Popovici, Petrică Gherghel, Liviu Farcaș și Paul Vasile.

Clasamentul final al turneului de la Cluj: 1. Frontiera Constanța, 2. Straja București, 3. Politehnica Cluj, 4. Biruința Gherăești, 5. Brigada Gherăești, 6. Stejarul Pârcovaci, 7. Râmnicelu Buzău, 8. Dinamic Coruia. Câștigătoarea campionatului se va decide în urma a două turnee play-off, care se vor desfășura la Onești, în luna iunie, și la Iași, în luna septembrie.

Următoarele competiții la care participă sportivii de la Biruința sunt Cupa Gherăești, pe 11 iunie, și turneul play-off de la Onești, pe 17 iunie. Președintele clubului Biruința Gherăești, Andrei Adrian, speră ca oiniștii consacrați din localitate să obțină cel puțin locul al doilea la seniori în acest an, după cum afirmă antrenorul Mihai Blaj.

Oina este sport naţional în România. Acest sport mai este practicat şi în Republica Moldova, iar cei care conduc destinele acestui sport doresc să îl înscrie pe lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0