Home

Biruința Gherăești: aur și argint la naționalele de oină ale fetelor

Toate cele trei echipe feminine de oină de la Biruința Gherăești, junioare III, II și I, au luat medalii la ediția I a Campionatului Național de la Mioveni. Echipa mai mică este campioană națională, celelalte sunt vicecampioane. Reprezentanții echipelor invitate au lăudat organizatorii de la Mioveni.

 

Foto: Echipa campioană

 

La prima ediție a Campionatului Național de Oină rezervat fetelor, categoriile junioare I, II și III, trei dintre cele patru echipe din Gherăești, Săbăoani și Bozieni au luat medalii, de aur – Biruința Gherăești la junioare III și de argint Biruința Gherăești – junioare II, respectiv Biruința / Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani – junioare I, iar Gherăeștiul a participat, la junioare III, cu o a patra echipă, CS Brigada / Școala Bozieni, clasată în afara podiumului.

Într-o organizare de excepție, meritul principal aparținând CS Dacia Mioveni 2012 (președinte Nicolae Tudose) și Primăriei Mioveni (primar Ion Georgescu)- care au colaborat cu Federația Română de Oină (președinte Nicolae Dobre), Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliul Local Mioveni, Consiliul Județean Argeș, DSTJ Argeș și Comitetul Olimpic Român -, s-a desfășurat prima ediție a Campionatelor Naționale de Oină rezervate fetelor, competiție desfășurată sub înaltul patronaj al Majestății sale Regale Mihai I. Toate cele 16 echipe participante, la toate categoriile de vârstă, au beneficiat de masă și cazare gratuite din partea organizatorilor. În programul bine documentat al competiției se menționează și că acum 100 de ani fetele nu erau străine de oină, înregistrându-se astfel o reluare a competiției feminine.

 

Gherăeștiul, numărul 1 în țară prin rezultatele cumulate, cu medalii la fiecare categorie

 

Medaliata cu aur a Gherăeștiului la această primă ediție a fost echipa junioarelor mici, învingătoare în toate cele șase meciuri disputate: 10-0 cu Avântul Curcani (Călărași), 8-4 cu Tisa Sighetul Marmației, 6-0 cu Brigada Gherăești, 2-0 cu Hoina Craiova, 4-2 cu Dacia Mioveni, 2-0 cu Dinamic Coruia (Maramureș). Podiumul la această grupă de vârstă a fost următorul: 1. Biruința, 2. Mioveni, 3. Craiova.

„A fost un turneu ireproșabil organizat, un concurs de neuitat, o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului, cu bună dispoziție, cu costume populare și toate celelalte ingrediente necesare unui spectacol de calitate. A fost chiar și un concurs de miss, la fiecare grupă. Pe de altă parte, fetițele au luat oina ca o joacă, la început, dar când și-au dat seama că este un concurs serios au apărut emoțiile inerente unui debut. Nu-și puteau stăpâni plânsul când făceau câte o greșeală. S-a demonstrat că au avut parte de prea puține concursuri pregătitoare, de aici și numărul mare de scoruri strânse. Cele cu caractere tari au avut câștig de cauză. Noi ne mândrim, în altă ordine de idei, că Emanuela Bereșoaie, cea mai mică din lotul nostru, inclusiv la înălțime, a reușit primul punct suplimentar al competiției din lovitura cu bastonul”, a afirmat antrenorul Ioan Chifan.

Lotul de junioare III al Biruinței Gherăești, campioană națională: Daniela Tănasă, Mădălina Enășcuț, Melania Chelariu, Emanuela Bereșoaie, Bianca Mătase, Alexandra Dior, Alexandra Andrei, Adelaida Hugeanu, Carina Benea, Larisa Farcaș, Andrada Trifaș, Paula Cherecheș (căpitan de echipă); antrenori Ioan Chifan, Sebastian Blaj, Mihai Blaj.

 

Echipele de argint

 

oina Biruința Gherăești junioare II 18062La junioare II (foto), Biruința a obținut următoarele rezultate: 1-2 cu Craiova, 11-0 cu CS Prima Prundeni, 9-0 cu Sighetu Marmației și 6-2 cu Mioveni. Podium: 1. Hoina Craiova, 2. Biruința, 3. Mioveni.

Lotul de junioare II al Biruinței Gherăești, vicecampioană națională: Andreea Andrei, Miruna Andrei, Georgiana Gherghel, Bianca Puțanu, Mădălina Blaj, Daniela Anton, Mădălina Bereșoaie (căpitan de echipă), Marta Farcaș, Mihaela Tricaș; antrenori: Sebastian Blaj, Ioan Chifan. „Mi-au spus antrenorii de la Craiova și Băilești: «Nu ne bucură atât tricourile de campioni cât ne bucură victoriile în fața celor de la Gherăești». Eu mă bucur pentru ei, au avut echipe mai bune, acum, iar rezultatele se datorează profesionalismului și muncii lor”, a mai spus Ioan Chifan.

Cea de a doua medalie de argint a Biruinței, echipă cu majoritatea jucătoarelor de la Săbăoani, a venit ca urmare a rezultatelor: 11-0 cu Laguna Constanța, 6-2 cu Horia Constanța și 0-4 cu Progresul Băilești (Dolj).

Lotul de junioare I Biruința Gherăești / Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani, vicecampioană națională: Alexandra Vasile (căpitan de echipă), Adriana Percă,  Maria Mirabela Vârgă, Ramona Bordianu, Georgiana Râtan, Alexandra Mihălcuț, Adelina Bianca Ciobanu, Petronela Clara Suceu, Roxana Ciobanu, Luiza Iulia David, Andreea Turculeț, Lucia Antoci, Ioana Alina Giurgică, Alexandra Susanu; profesor Doina Cozma.

Lotul de junioare III Brigada Gherăești / Școala Bozieni: Delia Bălțătescu, Gabriela Cojocariu, Larisa Maftei, Narcisa Oprea, Diana Tărîță, Simina Ursu, Ionela Cîrmaciu, Nicoleta Bradu, Mădălina Grapă, Simona Toron, Mihaela }urcă, Iuliana Burlacu, Ionela Grapă, Miruna Rusu (căpitan), Andreea Zamfir, Carmen Grosu; profesori: Cristina Florina Grăjdeanu, Maria Murariu.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Pavel 9 ani ago

    Impresionanta performanta! Merita apreciate eforturile tuturor celor implicati in obtinerea acestor frumoase rezultate. Iata ca si fetele noastre fac performanta, sunt cel putin la fel de bune ca si baietii. Multa sanatate si succes in viitor!!!!! Hai Biruinta!!!!!

  • virlan gabriela 9 ani ago

    Campionii ,campionii ,ole,ole,ole,ole

  • Sper ca v-a placut in orasul nostru, Mioveni. Felicitari si va mai asteptam.