Prima paginăSport

Biruința Gherăești, a treia la Cupa Moldovei, seniori, cu o echipă de copii

Dimensiune text

Oina, în Gherăești, se transmite bine, de la o generație la alta. S-a demonstrat și la cea de a 21-a ediție a Cupei Moldovei la oină, desfășurată în Botoșani, la Vorona.

 

 

Acolo, echipa de oină de la Școala Generală Gherăești (foto), formată din jucători elevi de la clasele a cincea până la a opta, a luat locul I în competiție cu echipe de același nivel de vârstă, cea din Vorona – locul secund, respectiv cea din Salcea (Suceava) – locul al treilea. Era și normal să fie pe primul loc echipa din Gherăești, campioană națională la juniori III în sală și afară în 2012, ocupantă a locului I la Olimpiada Națională Școlară. Meritul este și al celor care se preocupă de perpetuarea tradiției în sportul național, Ioan Chifan și Mihai Blaj.

 

Mici, dar mari

 

Mai mult, mare parte dintre componenții lotului din competiția celor mici a fost prezentă și în întrecerea seniorilor, în partea a doua a concursului de la Vorona. Cei mici au fost, încă o dată, mari. N-au mai luat locul I, între cele patru participante, dar nici nu s-au făcut de râs. Au ocupat locul al treilea, după Vorona – seniori, Stejarul Pârcovaci (Iași) – seniori, înaintea celor de la Salcea.

„Aș fi vrut să avem și seniori în echipă, inclusiv din respect pentru gruparea organizatoare care ne-a invitat la acest concurs, unul considerat ca reciprocitate pentru Cupa Gherăeștiului, la care Vorona a venit cu echipa de seniori. Cei mai bătrâni, ca să le spun așa, din echipa noastră, erau la serviciu, iar generația celor de 18 ani era la școală. Sunt examenele din cadrul Bacalaureatului la care trebuie să fie prezenți și pe care trebuie să le treacă. Chiar și așa, doar cu copiii puteam face o surpriză la Vorona, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Sunt foarte mulțumit, ca antrenor de oină, că am trecut cu bine printr-un test extraordinar, cu copii până la vârsta de 14 ani. Am văzut că le-a dat încredere în potențialul lor. A fost frumos, a fost o sărbătoare a satului, a sportului național al României”, a declarat Ioan Chifan.

Următoarea mare provocare a celor din Gherăești va fi la sfârșitul acestei săptămâni când, la Mioveni, va avea loc prima ediție a campionatului feminin de oină, concurs rezervat categoriilor juniori I, II și III. Când e vorba de competiție, fetele nu glumesc. Cele din Gherăești, cu atât mai puțin.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0