Biroul de Pașapoarte de la Roman, propus pentru a fi închis

HomeActualitate

Biroul de Pașapoarte de la Roman, propus pentru a fi închis

Surse oficiale ne-au înștiințat asupra faptului că Prefectura Neamț intenționează să închidă punctul de lucru de la Roman pentru primirea actelor și eliberarea pașapoartelor. Din informațiile noastre, măsura ar urma să fie luată pentru ca punctul de lucru de la Piatra Neamț să funcționeze cu întregul personal – inclusiv în singura zi în care este program de lucru la Roman, considerându-se că, prin evitarea deplasării funcționarilor în orașul nostru, se va face economie de timp și se vor soluționa mai multe cereri. O decizie asupra închiderii punctului de la Roman se va lua în perioada imediat următoare.

Pașapoartele sunt în directa subordonare a Prefecturii Neamț, iar reprezentanții instituției ne-au comunicat că în acest moment se dezbate încă oportunitatea de a lăsa un singur punct de lucru la nivelul județului. Reprezentanții Prefecturii analizează în acest moment cea mai bună variantă de lucru, cu un punct de lucru la Roman sau un singur centru județean, chiar dacă această variantă presupune deplasarea cetățenilor din județ până la orașul reședință de județ.

Programul de lucru la Punctul mobil Roman se desfăşoară în fiecare zi lucrătoare de luni, în intervalul orar 10.00-15.00. Luni, 3 iulie, nu toți cei care s-au prezentat la biroul de pașapoarte de la fostul Club Petrotub au și avut șansa să poată depune actele, soluția fiind aceea de a merge în aceste zile la Piatra Neamț.

Nici la Piatra Neamț și nici la Roman nu există posibilitatea programării online pentru pașapoarte, cei care stau la coadă putând doar lua un bilet de ordine, cu precizarea, făcută de instituție, că ”înregistrare a cererilor se face la începutul programului de lucru până la terminarea tichetelor de ordine”. ” În vederea asigurării încărcăturii optime pentru fiecare ghişeu destinat înregistrării cererii pentru eliberarea paşaportului simplu electronic sau temporar, şi totodată, scurtarea timpului de aşteptare al cetăţeanului, accesul la ghişee se face cu tichetul de ordine. Lucrătorul din cadrul serviciului verifică existenţa şi legalitatea documentelor necesare emiterii paşaportului simplu electronic sau temporar, a chitanţei doveditoare de achitare a tarifuluiprevăzut de lege, în original, pentru tipul de paşaport solicitat şi eliberează un tichet de ordine”, se arată pe site-ul www.pasapoarteneamt.ro.

În fiecare an, în lunile iulie și august, când se întorc și stranierii acasă, numărul solicitărilor se triplează, iar la Pașapoarte se lucrează în program prelungit, angajaților nepermițându-se ca, în aceatsă perioadă, să plece în concedii. De exemplu, anul trecut în perioada 1-13 iulie se prezentaseră la ghișeu 2.111 persoane, iar programul de lucru a fost prelungit, de la 07.30 la 17.00, tocmai pentru a putea răspunde solicitărilor.

De menționat este că Biroul Pașapoarte de la Roman nu asigură servicii doar pentru romașcani, ci și pentru locuitorii celor 27 de comune arondate. În același timp, o soluție salvatoare pentru a elimina cozile interminabile este aceea de a achiziționa un soft de programare online, așa cum municipiul Roman a făcut pentru buletine, ceea ce ar presupune costuri legate doar de plata programului, a mentenanței și stabilirea unui ghișeu și a unei persoane care să preia documentele.

Detalii despre acte și procedurile ce trebuie urmate pot fi consultate accesând următorul link: http://www.pasapoarteneamt.ro/

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 4
  • normal pentru Romania,de ce sa deranjam 2,3 functionari cu burta cand putem pune pe drumuri sute de oameni !!! comunism de cel mai pur nivel !! sa va pupam in crestet !!!

  • Mă așteptam la înființarea unui punct de lucru permanent, având în vedere numărul mare de oameni care iau cu asalt oficiul în fiecare noapte de duminică spre luni. Vineri am fost la Piatra în acest scop, cu bebe după mine, la prima ora s-au dat bonurile de ordone și am prins ora 13:30, așa ca am revenit la Roman și am mers din nou la prânz. În total 200km și o zi întreagă pierduta. Și cică sa îi vorbești de bine pentru astfel de inițiative. …

  • Vasile 6 ani ago

    Minunat…cred ca ar fi mai bine sa mutam tot orasul Roman la Piatra Neamt,in felul asta nu mai pierdem timpul si banii pe drumuri.multumim politicienilor romascani pentru durerea in c.. de nevoile oamenilor!

  • Ce mizerie. Întâi au vrut sediul, acum vor sa desființeze închidă punctul de lucru, bani nu se aloca Romanului. Sa facem cerere sa trecem la județul Iași?
    Ce fac consilierii județeni din Roman? Dorm?