Biroul de pașapoarte de la Roman nu se mai desființează

HomeActualitate

Biroul de pașapoarte de la Roman nu se mai desființează

Autoritățile județene au decis să nu mai suspende activitatea biroului de pașapoarte de la Roman. Joi, 6 iulie, prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a susținut o conferință de presă pe tema eficientizării preluării și procesării documentelor privind eliberarea pașapoartelor simple.

Prefectul Vasile Panaite a făcut referire și la biroul de la Roman. ”Acolo se deplasează în fiecare zi de luni 2 lucrători de la Piatra-Neamț pentru preluarea documentelor. Potrivit legii, documentele se prezintă în original și se scanează de persoane autorizate. După ce preiau aceste documente, ele sunt introduse în sistem la Piatra-Neamț. La Roman se pot prelua de fiecare dată doar 40-50 de cereri care urmează în zilele următoare să fie procesate. Intenționam să păstrăm oamenii la Piatra-Neamț pentru ca fiecare dintre ei să ducă procedura până la capăt, ceea ce ar fi fost mai eficient. Am decis însă să nu desființăm biroul de la Roman pentru ca oamenii de acolo să nu fie nevoiți să parcurgă o distanță mai mare. Ba mai mult, vom suplimenta programul de lucru cu publicul de la Roman”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Acesta a precizat că ia în considerare prelungirea programului de lucru, precum și mărirea numărului de ghișee de la biroul pentru pașaparte din Piatra Neamț: ”Încă de acum două luni de zile, când am fost învestit în funcție, am luat act despre situația de la acest serviciu și am început demersurile pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Concret, vom suplimenta atât programul de lucru cu publicul dar și numărul de ghișee la care se vor face preluările de documente. Totodată, activitatea de procesare a documentelor se va face și în zilele de sâmbătă și duminică iar dacă va fi nevoie, în vârful de sarcină vom face și preluări de documente. Estimăm că prin cele 6 ghișee care vor fi deschise în luna august vom putea procesa în fiecare zi circa 350 de cereri din partea publicului, față de 200 – 240 cât se procesează acum”.

Vestea inițială conform căreia biroul de la Roman urma să fie închis în lunile iulie și august au provocat un val de nemulțumire în rândul cetățenilor din zonă.

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • domnu prefectu’ sa traiasca familia lu matali
    mare noroc avem ,sa moara bibi ca se sacrifica 2 lucratori care vine de la Piatra,ca la Roman toti e prosti facuti gramada,nemenea n’are scoli inalte ca la voi,sa va traiasca mustatza!! e toti asa de prosti ca voteaza numa gagautze care face balti pentru scaldat si parcari haeriene ,noroc cu voi ca ne mai scoateti fortat la plimbare la Piatra ca mai vedem si noi frumusatile tarii!