Prima paginăEconomie

Biletele de tren se scumpesc cu 10%

Dimensiune text

Preţul biletelor de tren se va majora, începând cu 1 septembrie, cu până la 10%, din cauza evoluţiei inflaţiei şi majorării din ultimii doi ani a unor costuri ale CFR Călători, legate de combustibili, energie sau piese.

Modificările vizează tarifele pentru trenurile Regio şi Inter Regio, preţurile pentru biletele Intercity nefiind reglementate, decizia în cazul celor din urmă apaţinând exclusiv companiei.

Pentru rutele scurte, parcurse de trenurile Regio, creşterea va fi operată prin rotunjirea tarifului la 50 de bani sau la leu, prin majorări cu valori cuprinse între 10 bani şi 50 de bani, în vreme ce pentru rutele lungi, la trenurile Inter Regio scumpirea va fi de până la 10%.

În cazul trenurilor Regio, la clasa a II-a, preţul unui bilet pe ruta Bacău – Roman (44 kilometri), tarifele vor urca de la 6,8 lei la 7 lei. Tot la clasa a II-a, tariful pentru o călătorie de la Iaşi la Suceava (137 kilometri) va costa 41 de lei, faţă de 38,1 lei în prezent.

Pe rute mai mari, cum ar fi Bucureşti – Iaşi, preţul se va majora de la 82,40 lei, cât este la ora actuală, la 90,50 de lei.

Preţurile în cazul trenurilor Inter Regio menţionate anterior includ şi tariful de rezervare loc (3,3 lei în prezent, respectiv 4 lei după majorare).

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0