Bilete de tratament pentru 50 de pensionari, în perioada 12 – 14 septembrie

HomeSanatate

Bilete de tratament pentru 50 de pensionari, în perioada 12 – 14 septembrie

 

Casa Județeană de Pensii Neamț comunică celor interesați că pentru a 13-a serie de tratament balnear, ce are ca date de intrare în stațiune perioada 12 – 14 septembrie 2017, au fost alocate 50 de bilete de tratament.

„Precizăm că repartiția acestor bilete a fost realizată prin alocare automată, pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor. Reamintim că ordinea de ierarhizare a cererilor este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul care se obţin prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte, raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă”, informează reprezentanții Casei Județene de Pensii Neamț.

Cele 50 de bilete asigură tratament balnear în stațiunile unde Casa Națională de Pensii Publice deține în proprietate structuri de cazare, respectiv: Covasna, Olănești, Nicolina, Pucioasa, Sarata Monteoru, 1 Mai, Amara și Buziaș. Lista cererilor aprobate pentru această serie se găsește afișată la sediul Casei Județene de Pensii Neamț cât și pe pagina de internet a instituției www.pensiineamt.ro/ bilete de tratament.

„Menționăm că de la începutul anului și până la această dată la Casa Județeană de Pensii Neamț sunt înregistrate 7.410 cereri pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, fiind valorificate un număr de 2.746 bilete de tratament”, mai precizează CJP Neamț.

Conform dispozițiilor articolului 122 al Legii 263/2010, acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţi de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii; asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale, iar pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar trebuie să depună cererea de acordare (cerere tip) însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0