HomeActualitateNeamt

Bilanț negru: aproape jumătate din accidentele din județ au avut consecinţe dramatice

În primele nouă luni ale acestui an, în judeţul Neamţ s-au produs 489 accidente de circulaţie, cu un plus de 92 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, soldate cu 32 persoane decedate, 197 răniţi grav (cu 32 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului precedent) şi 403 răniţi uşor.

În funcţie de consecinţe, situaţia se prezintă astfel: 201 accidente grave, soldate cu 32 morţi, 197 răniţi grav şi 61 răniţi uşor; 288 accidente uşoare, soldate cu 342 răniţi uşor.

Din vina pietonilor s-au produs 35 de evenimente rutiere, din cauza bicicliştilor au avut loc alte 33 de accidente, iar din cauza vitezei s-au mai produs încă 31 de accidente.

„În perioada analizată, activitatea de constatare a fost direcţionată în scopul reducerii victimizării prin accidente rutiere, acţionându-se cu fermitate pentru impunerea legii, în contextul neajunsurilor atât al resurselor umane, cât şi logistice. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, poliţiştii au constatat cu 36 mai multe infracţiuni de circulaţie, dar au reţinut cu 88 mai puţine permise de conducere”, se arată într-un document prezentat în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de joi, 26 noiembrie.

Comentarii

WORDPRESS: 0