HomeActualitateRoman

Bijuterii fără documente, în valoare de 350.000 de lei, pentru casa de amanet

Un cunoscut administrator al unei case de amanet este cercetat de polițiști pentru  pentru evaziune și spălare de bani. Valoarea totală a bijuteriilor, comandate de șefa unei case de amanet, este estimată la 350.000 lei.

Administratorul unei case de amanet din Roman este cercetat de polițiști, fiind suspectat de evaziune fiscală și spălare de bani. În cadrul acțiunilor desfășurate pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, la data de 6 decembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamţ și Poliției municipiului Roman, au identificat în trafic un autoturism condus de Mircea C., de 55 de ani, din Roman, pe E 85. La intrarea în municipiul Roman, șoferul a fost oprit, iar oamenii legii au constatat că acesta transporta cinci colete în care se aflau bijuterii susceptibile a fi din aur, în greutate de aproximativ 2,5 kg, fără a deține documente legale de proveniență și însoțire.

”Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că cel în cauză a efectuat transportul la solicitarea Gabrielei H., de 59 de ani, din Roman, administrator al unei societăți ce are ca obiect de activitate casă de amanet și comerțul cu metale prețioase. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi inventariată, supusă unei expertize de specialitate și tezaurizată, prejudiciul creat urmând a fi precizat la finalizarea acestor activități”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Valoarea totală a bijuteriilor este estimată la 350.000 lei.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Xyz 9 ani ago

    ACTELE LA CONTROL,IN SFARSIT!Prea sclipeste totul,iar acum sa se veda ce gauri negre sunt dedesupt!