Prima paginăActualitateRural

Biblioteca din Bîra a fost premiată de IREX România

Dimensiune text

Aceasta a obţinut premiul I pentru aplicaţia „Economisesc şi câştig cu Biblionetul în comuna mea”.

Mimi Gherasim, bibliotecară în comuna Bîra, a câştigat premiul I pentru aplicaţia „Economisesc şi câştig cu Biblionetul în comuna mea”. Premiul a fost oferit de IREX România, organizaţia care implementează Programul Biblionet în România, în cadrul unei campanii de promovare a exemplelor de bune practici intitulată: „Idei pentru tine / biblioteca ta”. IREX România a oferit premii pentru cele mai valoroase proiecte pe care bibliotecarii le-au pus în practică, folosind noile tehnologii. Premiul a fost acordat la secţiunea biblioteci comunale, pentru tema „Agricultura”, biblioteca comunală din Bîra obţinând 96 de puncte.

Premiul a constat într-o tabletă digitală oferită bibliotecarei Mimi Gherasim (foto). „Am realizat un mic proiect prin care am prezentat activitatea desfăşurată cu fermierii pentru iniţierea lor în accesarea site-ului APIA şi întocmirea cererilor electronice pentru subvenţie în agricultură. Serviciul a oferit localnicilor cea mai bună cale de a-şi rezolva cu uşurinţă problemele economisind timp, bani şi efort”, a spus bibliotecara Mimi Gherasim.

Programul Biblionet, finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates din Statele Unite, se află în penultimul an de derulare în România. Acesta răsplăteşte excelenţa profesiei de bibliotecar, acoperind mai multe paliere – evenimente culturale, incluziune digitală, educaţie financiară, sănătate, facilitarea accesului pe piaţa muncii, prevenţie şi consiliere pe teme medicale, agricultură.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Nuta 7 ani

    Felicitari Mimi ! Munca este rasplatita pana la urma, daca ar fi mai multi oameni ca tine viata ar fi mai frumoasa.