Prima paginăSport

Bianca Perie, învingătoare la Grand Prix Bacău la aruncarea ciocanului

Dimensiune text

Așa cum era de așteptat, Bianca Perie (foto) și Nicoleta Grasu, cunoscutele campioane de sorginte romașcană, au câștigat probele de aruncarea ciocanului, respectiv aruncarea discului, în cadrul concursului Grand Prix de aruncări lungi desfășurat sâmbătă, 11 mai, la Bacău. Florin Asmarandei a fost al doilea la aruncarea ciocanului.

 

 

Încă nerefăcută și cu pregătirea întârziată din cauza durerilor la spate, Bianca, elevă a antrenorului emerit Lucică Cucoș, a reușit cea mai bună aruncare de 65,19 metri, din ultima încercare, cu șase metri mai mult decât aruncarea ocupantei locului secund. Romașcana a avut și două încercări, ratate însă, care ar fi ajuns undeva pe la 67 sau 68 de metri, conform aprecierii lui Lucică Cucoș. A doua sa aruncare valabilă a măsurat 61,90 metri. Roxana Perie, accidentată, nu a putut concura.
În aceeași probă, junioara Beatrice Lucaci, de la LPS Roman, avându-l ca antrenor pe Emilian Floroiu, s-a clasat pe locul al cincilea.

Nicoleta Grasu a ocupat locul I la aruncarea discului, cu 55,93 metri. Speranțe mari în această probă, într-un rezultat bun, și-au pus alte două aruncătoare din Roman. Junioara Carla Francesca Sescu, de la LPS Roman, a fost foarte aproape de podium, cu 44,67 metri, dar a ocupat locul al patrulea, fiind depășită la ultima încercare de reprezentanta Oneștiului. Mihaela Asmarandei, sportivă de la Clubul Atletic, pregătită de Carmen Iederan, s-a clasat doar pe poziția a cincea, cu 42,81 metri.

În întrecerea masculină de la aruncarea ciocanului, Florin Asmarandei, de la Clubul Atletic, a aruncat sub posibilități, 53,18 metri, suficient, însă, pentru a se clasa pe poziția a doua. La aruncarea suliței, Adrian Neculau, de la Clubul Atletic, n-a prins o zi prea bună și s-a clasat pe poziția a cincea, cu 60,35 metri, la peste șase metri sub locul al treilea.

La acest concurs și-au testat potențialul și atleți juniori și copii, Romanul fiind reprezentat onorabil. Astfel, Ionuț Cozma (LPS-CA) a ocupat locul I la aruncarea ciocanului de 6 kilograme, Ștefan Casian (LPS) a fost primul la ciocan 3 kilograme, iar Marius Musteață (LPS) a câștigat la greutate 6 kilograme și s-a clasat al doilea la greutate 5 kilograme. Teofil Stan, la disc, respectiv Denis Bujor, la ciocan, au ocupat poziția a treia.

Concursul, ajuns la ediția a 13-a, a fost organizat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău – director Radu Ababei, instructor Tudorel Gherasă -, cu sprijinul Primăriei Bacău, fiind dotat cu premii totale de 14.000 de lei, sumă împărțită de primii trei clasați în fiecare probă, la seniori. La aruncarea ciocanului, feminin, premierea a fost făcută de Claudiu Șerban, prefectul de Bacău.

Organizarea Grand Prix-ul băcăuan, de-a lungul anilor, se datorează performanțelor obținute, cu ani în umă, de marea campioană Mihaela Melinte.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0