Prima paginăSport

Bianca Perie începe aventura olimpică londoneză

Dimensiune text

Romașcana Bianca Florentina Perie (foto) începe de miercuri, 1 august, prima sa aventură olimpică, cea de la ediția a 30-a, londoneză, a celei mai importante competiții sportive. Antrenorul emerit Lucică Cucoș este încrezător în calificarea elevei sale în finala de la aruncarea ciocanului. 8 august este ziua în care Bianca va intra în concurs.

 

Nu va intra în concurs în prima zi a lunii august, ci va pleca spre capitala Marii Britanii alături de alte două colege pentru a completa lotul atletic din delegația României la Jocurile Olimpice. Toate bagajele vor fi făcute pînă la ora 10 cînd, împreună cu antrenorul emerit Lucică Cucoș, va pleca spre aeroport de unde, la miezul zilei, va decola către Londra. Sosirea în metropola britanică este programată a avea loc la ora 15, locală, ora 13 a României, moment din care Bianca va începe să conjuge cu asiduitate verbul «a arunca» în limba engleză.

Cu o cea mai bună performanță, în concursurile oficiale din acest an, de 70,05 metri, înregistrată în iunie la Grand Prix-ul din București, Bianca nu se situează tocmai printre favoritele concursului de aruncare a ciocanului la Olimpiada londoneză.
Mai mult, la campionatele europene ale seniorilor, de la Helsinki, tot din acest an, sportiva romașcană, multiplă campioană a României și la tineret și la seniori, a aruncat doar 67,24 metri.
Cu un an în urmă, în septembrie, Bianca azvîrlea ciocanul la 72,04 metri, performanță cu care se clasa pe locul al șaselea la campionatul mondial de atletism al seniorilor și obținea, totodată, biletul de participare la Olimpiada din acest an, primul obținut de vreun atlet român.

August este luna în care Bianca va intra în concurs la Jocurile Olimpice, în cea de a opta zi a acesteia, cînd sînt programate calificările pentru finala din 10 august. Anul trecut a prins vîrful de formă în septembrie, recomandat a fi atins cu o lună mai devreme în acest an, mai ales că este vorba de cea mai mare competiție a lumii și chiar ultima importantă din acest an.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mult,mult succes si o asteptam cu o medalie la Roman.Hai Bianca