Prima paginăSport

Bianca Perie începe anul în cantonament la Slănic Prahova

Dimensiune text

Campioana își propune să facă uitate rezultatele modeste din 2012.

 

 

În 2011, romașcana Bianca Perie (foto) a fost desemnată atletul anului în România, având, printre altele, cea mai bună clasare dintre sportivii români, locul al șaselea, la Campionatul Mondial de Atletism al seniorilor. În 2012 s-a înregistrat un regres al performanțelor atleților români, inclusiv al Biancăi, deziluzia fiind lipsa unor rezultate bune la Campionatul European și, mai ales, la Jocurile Olimpice. Ca urmare, la ședința din decembrie a Federației Române de Atletism (FRA), Consiliul Federal al FRA a decis să nu nominalizeze niciun sportiv ca laureat în 2012, lucru foarte rar întâlnit de la înființarea, în urmă cu 100 de ani, a FRA. S-a întâmplat acest lucru exact în anul centenarului forului amintit.

 

„Numai să nu cobori prea mult”

 

Bianca Perie, eleva antrenorului emerit Lucică Cucoș, romașcan și el, este, fără îndoială, cea mai bună aruncătoare de ciocan la ora actuală, fără contracandidate pe măsură la supremație în țară. În ultimele trei luni ale anului trecut s-a pregătit în Roman, având un regim de câte un antrenament pe zi, dar nu cu volum mare. Greul începe de acum. Bianca a plecat la Slănic Prahova, locul tradițional de pregătire, al cantonamentului de iarnă, pentru aruncătorii din România. „Sunt bine, în general. Mai am ceva probleme la spate și la genunchi, dar sper să le depășesc și să nu mai am parte de necazurile avute în 2012, când competițiile importante m-au prins accidentată sau răcită. Mai cu blândețe, aș spune că anul trecut nu a fost prea bun pentru mine. Este clar că nu poți fi triumfător non-stop și o spun din experiență personală. Așa e viața de sportiv. Mai urci, mai cobori. Foarte important este să nu cobori prea mult„, spune, zâmbind, Bianca.

A început un nou ciclu olimpic, în care toți atleții de performanță își stabilesc strategia pentru Olimpiada din Brazilia. În acest an, prima competiție majoră va fi Cupa Europei la aruncări lungi din Spania, la mijlocul lunii martie. Până atunci, în săptămâna de început a aceleiași luni, aruncătorii își vor face „încălzirea” la Campionatul Național de aruncări lungi, din București. În iunie va avea loc Campionatul European de atletism pe echipe, liga I. Cel mai important concurs al anului va fi Campionatul Mondial de atletism, din august, la Moscova.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0