Prima paginăSport

Bianca Perie, a treia performaţă românească la mondialele de atletism

Dimensiune text

Prin locul al 11-lea ocupat în finala probei de aruncare a ciocanului, cu 71,25 metri, atleta romaşcană Bianca Florentina Perie, pregătită de antrenorul emerit Lucică Cucoş, a obţinut al treilea rezultat, ca valoare, între cei care ne-au reprezentat la competiţia de la Moscova.

În urmă cu doi ani, la Daegu, Bianca se clasa pe locul al şaselea în lume la mondiale, când încă nu atinsese vârsta senioratului în atletism, fiind desemnată şi cea mai bună atletă din România în 2011.

În acest an, la Moscova, triplusaltistul Marian Oprea a ocupat locul al şaselea la mondiale, cu 16,82 metri, devansând-o, astfel, pe Bianca, rămasă totuşi singura care a punctat la două mondiale consecutive. Surpriza cea mai frumoasă a venit din partea ştafetei feminine de 4×400 metri plat, cea care în calificările pentru finală a ocupat poziţia a şasea, în componenţa Alina Panainte, Adelina Pastor, Sanda Belgyan şi Bianca Răzor, pentru ca în finală să ocupe locul al şaptelea, Panainte fiind înlocuită de Mirela Lavric.

O altă sportivă de-a noastră care s-a calificat în finală a fost Ancuţa Bobocel, a 13-a în lume la 3.000 metri obstacole. Rezultatele celorlaţi reprezentanţi ai României, 18 la număr cu tot cu cei amintiţi mai sus, au fost sub aşteptări, doar Mihai Donisan putându-se lăuda cu un al 14-lea loc, fără calificare în finală, la săritura în înălţime.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0