Prima paginăEconomie

Belgienii de la WDP investesc la Roman într-un depozit logistic

Belgienii de la WDP investesc la Roman într-un depozit logistic

Dimensiune text

 

WDP (Warehouses De Pauw), lider de piaţă în Belgia, dar şi un jucător important pe plan internaţional în servicii customizate rapide şi eficiente de dezvoltare, management şi închiriere de proprietăţi logistice şi industriale, investește și la Roman, în construirea unui depozit logistic.

Este vorba de o cerere pe care dezvoltatorul de spaţii logistice şi industriale WDP, prin compania locală WDP Development Ro, a depus-o spre dezbatere Consiliului Local Roman, pentru concesionarea unui teren, situat în bulevardul Nicolae Bălcescu, fără număr, de o suprafaţă de 16.000 de metri pătrați și care şi este solicitat pentru extinderea depozitului logistic cu cele două hale ce aparțin Somaco.

„Cererea se face în scopul continuării proiectului «Amenajare sens giratoriu la intersecția bulevardului Nicolae Bălcescu cu Artera Roman Vest, accese și hale depozit logistic, împrejmuire, parcaje, platforme și utilități», inițiat de Somaco Grup Prefabricate SRL și aprobat prin HCL Roman nr. 67 din 30.03.2017. Solicitarea se face motivat de faptul că WDP a devenit, prin cumpărare, proprietar al terenului de 108.655 mp de la Somaco Grup Prefabricate și al celui de 3.385 mp de la Zen Build Development SRL, terenuri învecinate direct cu cel al municipiului Roman, pe care, de asemenea, se vor dezvolta părți ale proiectului în cauză. Concesiunea se poate acorda în aceleași condiții în care a fost preluată de Somaco, adică direct, pentru o perioadă de 25 de ani, pentru care se va achita o redevență de 1,2 euro/mp/an”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

Dezvoltatorul belgian are în derulare acum şi în România un portofoliu strategic de zece parcuri logistice şi industriale, pe o suprafaţă de peste 170 hectare, prin selectarea celor mai bune locaţii, compania fiind dispusă, în funcţie de anvergura proiectului, să urmeze clientul şi în zone unde nu este prezentă încă.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0