HomeActualitateRural

Bebeluș decedat din cauza ignoranţei familiei

Copila de numai trei luni nu a mai putut fi salvată de cadrele medicale, deoarece mama copilului a solicitat prea târziu ambulanţa.

Liniştea satului Bătrâneşti, din comuna Icuşeşti, a fost tulburată, duminică dimineaţa, de un caz impresionant, al unei fetiţe de numai trei luni, care a fost găsită decedată de către mama ei, după o noapte în care micuţa a avut febră. Femeia a solicitat o ambulanţă, însă cadrele medicale ajunse la faţa locului nu au putut decât să constate decesul. „Echipajul a găsit o fetiță, de trei luni, care a fost diagnosticată cu stop cardio-respirator. În momentul în care cadrele medicale a ajuns la faţa locului, fetiţa avea aproximativ o oră de când decedase. Din spusele mamei, fetiţa a avut o răceală în urmă cu câteva zile, dar pe care nu a luat-o în considerare, nu a crezut că este ceva grav”, a spus Mihaela Olaru, asistenta şefă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ. Fetiţa a fost trasportată la Cabinetul de Medicină Legală de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, pentru efectuarea necropsiei.

Până în acest moment, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ nu a luat la cunoştinţă despre acest caz. Poliţiştii efectuează o anchetă pentru a vedea în ce condiţii a intervenit decesul fetiţei, iar după ce se vor termina cercetările se va putea stabili dacă mama fetei a avut sau nu o vină în acest caz.

Familia copilei trăieşte din ajutorul social. „Sunt oameni săraci. Nu sunt cunoscuţi în sat drept consumatori de băuturi alcoolice. Întâmplarea face că mă duceam în oraş, când ambulanţa venea dinspre Bătrâneşti spre Roman. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru copilă. Mama mai are un copil de şase ani, deci o experienţă în creşterea copiilor. De regulă, la serviciul 112 se sună pentru toate nimicurile. Nu ştiu de ce mama nu a cerut ajutorul, dacă fetiţa avea probleme de sănătate. Cred că unii merg pe ideea că «se poate şi-aşa», dar nu şi atunci când este vorba despre un copil în primele luni de viaţă, care nu poate cere ajutorul”, a spus Leonard Oprea, primarul comunei Icuşeşti.

Comentarii

WORDPRESS: 0