Bebeluș cu grave probleme de sănătate, transportat cu elicopterul SMURD la Iași

HomeActualitate

Bebeluș cu grave probleme de sănătate, transportat cu elicopterul SMURD la Iași

Luni dimineață, 5 aprilie, în jurul orei 10, elicopterul SMURD a fost solicitat la Roman, de unde a fost preluat un bebeluș cu grave probleme de sănătate, care a fost transportat la spital la Iași. Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul „Moldova”, iar la fața loculului a fost prezent un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Roman, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Conform reprezentanților Spitalului Municipal de Urgență Roman, bebelușul a fost adus pe lume prin operație de cezariană în urgență, prematur, la 31 de săptămâni de sarcină – o sarcină neinvestigată – și cu o greutate de 1.400 de grame. Mama, în vârstă de aproximativ 30 de ani, provine dintr-un sat din zona Roman și nu făcut investigații de sarcină de teama infecției COVID-19.

„Nou-născutul prezenta detresă respiratorie și malformații digestive – ce prezintă urgență chirurgicală. De asemenea, este în observație cu sindromul Down. Medicul neonatolog romașcan, până la venirea elicopterului, a reușit intubarea nou-născutului. Intubat și ventilat mecanic, nou-născutul a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sfânta Maria» din Iași, la secția Chirurgie pediatrică, în vederea investigațiilor și intervenției chirurgicale”, a precizat Andreea Laura Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0