Prima paginăActualitateRural

Bază sportivă modernă la Ion Creangă

Dimensiune text

Baza sportivă cuprinde un teren de fotbal, o pistă de atletism, vestiare şi o tribună cu 75 de locuri. Inaugurarea acestui obiectiv este prevăzută pentru anul 2014.

Autorităţile locale de la Ion Creangă au finalizat lucrările la baza sportivă din comună. Proiectul a fost realizat din fonduri guvernamentale, prin Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, şi din fonduri locale. Lucrările de execuţie au debutat în anul 2009, pe un teren în suprafaţă de 1,1 de hectare, situat lângă blocul ANL din localitate, pe locul primei şcoli a satului care a funcţionat înainte de 1950. Baza sportivă cuprinde un teren de fotbal, o pistă de atletism, vestiare şi o tribună cu 75 de locuri. Proiectul a fost depus şi aprobat în 2008. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la aproape 620.000 de lei, din care 450.000 de lei reprezintă fonduri guvernamentale, iar 170.000 de lei contribuţie locală. „Baza sportivă este funcţională, însă am amânat inaugurarea acestui obiectiv din lipsă de timp şi de bani. Schimbarea gazonului a fost ultima lucrare din cadrul acestui proiect”, a precizat Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Un element esenţial în implementarea acestui proiect l-a constituit existenţa în comună a unei asociaţii sportive – Asociaţia Sportivă „Voinţa” Ion Creangă. „Avem o echipă de fotbal cu care ne mândrim. Avem sportivi la lupte libere care au confirmat, comuna Ion Creangă devenind o adevărată pepinieră de tinere talente la acest sport. Prin realizarea acestui obiectiv, vrem ca tinerii să beneficieze de condiţii cât mai bune pentru practicarea unui sport”, a spus primarul comunei Ion Creangă.

Inaugurarea bazei sportive este programată în primăvara anului viitor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0