HomeSanatate

Băuturile energizante fac victime în mediul rural

Medicii avertizează cu privire la faptul că abuzul de băuturi energizante poate provoca probleme de sănătate. Aceștia spun că și în mediul rural tinerii au început să consume din ce în ce mai mult suc energizant, fără să fie conștienți la ce pericole se expun.

 

Medicii trag un semnal de alarmă, avînd în vedere faptul că tot mai mulți tineri abuzează de aceste băuturi.
Tinerii au început să apeleze din ce în mai des la aceste energizante și, din păcate, în cantități din ce în ce mai mari. Parcă s-ar lua la întrecere. Chiar dacă senzația de oboseală dispare, o sticlă de energizant poate să fie mai tare ca trei cafele obișnuite. Din nefericire, tinerii nu cunosc riscurile la care se expun. Recent, m-am confruntat cu un caz destul de grav. O adolescentă în clasa a IX-a s-a prezentat la cabinetul meu acuzînd o stare de rău. Ea a declarat că a băut, în mai puțin de o zi, în jur de zece sticle de astfel de energizante. Avea tahicardie și am trimis-o la spital„, a declarat medicul Angela Bica, medic de familie în comuna Ion Creangă.

Aceasta mai spune că tinerii din mediul rural consumă cantități din ce în ce mai mari de astfel de băuturi, fără să se informeze cu privire la substanțele pe care le conțin și nici cu privire la efectele nocive. „Consumate în exces, aceste asubstanțe energizante duc, în timp, la afecțiuni diverse, cele mai frecvente fiind cele ale inimii. Dacă se consumă cantități mari, inima poate ceda, pentru că nu are timp de repaos. Din păcate, mulți tineri nu ascultă și continuă să-și facă rău, deși îi avertizăm cu privire la acest lucru„, a mai spus medicul de familie Angela Bica.

Comentarii

WORDPRESS: 0