Prima paginăCultural

Batalionul 43 Aprovizionare şi Transport ,,Roman I Muşat” împlinește 15 ani de la înființare

Batalionul 43 Aprovizionare şi Transport ,,Roman I Muşat” împlinește 15 ani de la înființare

Dimensiune text

 

Pe 1 noiembrie, Batalionul 43 Aprovizionare şi Transport „Roman I Muşat” împlineşte 15 ani de la înfiinţare. Cu ocazia acestui eveniment, Batalionul 43 Aprovizionare şi Transport organizează mai multe manifestări, cum ar fi simpozioane și expoziții care să îi aducă în prim plan pe cei care s-au dedicat, de-a lungul timpului, trup și suflet țării.

„Un număr însemnat de cadre militare din cadrul batalionului au participat la diferite cursuri de pregătire, precum şi la misiuni independente în teatrele de operaţii în care România are trupe, fiind întotdeauna apreciate numai la superlativ. De la înfiinţare şi până în prezent, Batalionul 43 Aprovizionare şi Transport «Roman I Muşat», prin efectivele participante, a contribuit la îndeplinirea obiectivelor operaţionale stabilite în cadrul exerciţiilor naţionale şi internaţionale desfăşurate pe teritoriul României”, se arată în comunicatul de presă remis redacției noastre.

 

Marţi, 24 octombrie, ora 17.00, la Cercul Militar Roman, va avea loc simpozionul aniversar – Serată Duhovnicească, cu tema „Altarul credinţei – legătura  sfântă dintre Armată şi Biserică”, la care sunt așteptați să participe preoţi din Protopopiatul Roman, comandanţi ai structurilor militare din garnizoană şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. În același timp, se va organiza și o expoziţie de odoare bisericeşti şi fotografii din Primul Război Mondial.

Miercuri, 25 octombrie 2017, ora 17.00, tot la Cercul Militar Roman, va avea loc simpozionul aniversar cu tema „Romanul – 100 de ani de istorie militară 1917 – 2017”, la care sunt invitaţi să susţină expuneri plt. adj. Sorin Grumuş – istoric militar, Iulia Butnariu – directorul Muzeului de Istorie Roman, comandanţi ai structurilor militare din garnizoană şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Cei care vor fi prezenți la eveniment vor putea admira și o expoziţie de ţinute militare din Primul Război Mondial din colecţia personală a col. (rz.) Stelian Cojocaru.

Vineri, 27 octombrie, ora 11.00, în cazarma unităţii va avea loc ceremonialul militar şi religios cu ocazia sărbătoririi a 15 ani de la înfiinţarea unităţii și dezvelirea plăcii aniversare.

 

Foto: Presamil.ro – Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naționale

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0