Barierele de la Judecătorie și Pietonal, funcționale din luna mai

HomeSocial

Barierele de la Judecătorie și Pietonal, funcționale din luna mai

 

 

Primăria municipiului Roman informează cetățenii asupra faptului că barierele de la intrarea în parcarea de la Judecătorie și în Pietonalul Ștefan cel Mare vor deveni funcționale începând cu data de 6 mai.

Astfel, persoanele interesate trebuie să știe că vor avea de achitat pentru a parca autoturismul în parcarea de la Judecătorie o taxă de 1 leu pe oră, la fel ca și în celelalte parcări publice cu plată. De asemenea, pentru parcarea de la Judecătorie, cetățenii își vor putea achiziționa și un abonament, de 40 de lei pe lună, la fel ca și pentru celelalte parcări publice cu plată din oraș. Pentru cei care doresc că achiziționeze un abonament anual, costul este de 450 de lei. Abonamentele se pot face, începând cu data de 18 aprilie, la camera numărul 64 din cadrul Primăriei municipiului Roman (etajul II), informeqază reprezentanții municipalității.

De asemenea, începând cu data de 6 mai, parcarea în Pietonalul Ștefan cel Mare se va face contra cost. Pentru a încuraja păstrarea arhitecturii din Pietonal, costul parcării va fi de 5 lei pe oră. Persoanele interesate își pot procura și un abonament lunar, al cărui cost este de 200 de lei pe lună. Abonamentele se pot face, începând cu data de 18 aprilie, la camera numărul 64 din cadrul Primăriei municipiului Roman (etajul II).

Pentru parcarea de la Judecătorie și pentru Pietonalul Ștefan cel Mare nu este permisă plata prin SMS sau prin aplicația TPark. Șoferii care nu au abonament vor trebui ca, la intrarea în cele două parcări, să ridice un tichet. La plecare, plata tichetului se face la parcometrul din parcare. Tichetul achitat se introduce la ieșirea din parcare pentru ca barierele să se deschidă. Persoanele care au abonament vor primi un card care le va permite accesul în parcare.

Pentru parcarea din Pietonalul Ștefan cel Mare există un termen de 15 minute de grație în care conducătorii auto pot intra și ieși fără să fie nevoie să achite vreo taxă. Pentru parcarea de la Judecătorie, va exista un termen de 5 minute de grație în care conducătorii auto pot intra și ieși fără să fie nevoie să achite vreo taxă. Pentru ambele parcări, din momentul achitării contravalorii costului parcării, conducătorii auto au un răgaz de 10 minute pentru a părăsi parcarea.

Riveranii care nu au loc de parcare concesionat în parcările de reședință de pe strada Dobrogeanu Gherea vor putea să-și achiziționeze un abonament anual pentru parcarea de la Judecătorie, de 120 de lei, practic cu același preț ca în orice parcare de reședință din oraș. De asemenea, persoanelor care dețin garaje la care au acces doar prin parcarea de la Judecătorie li se va permite accesul gratuit, cu condiția ca autoturismele să fie introduse în garaje și să nu ocupe locurile de parcare publică. Pentru parcarea din Pietonalul Ștefan cel Mare nu există posibilitatea achiziționării unui abonament de riveran, existând amenajate în zonă parcări de reședință, mai precizează reprezentanții Primăriei Roman.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0