Prima paginăActualitate

Bărbatul care și-a dat foc la Roma a fost reangajat

Dimensiune text

Florin Damian (foto), din satul Budești, comuna Făurei, și-a dat foc săptămîna trecută la Roma. El avea probleme financiare grave și se afla în litigiu cu fostul patron. În urma gestului său șocant, Florin Damian a fost reangajat.

 

 

Săptămîna trecută, un român originar din satul Budești, comuna Făurei, a șocat întreaga Italie, după ce și-a dat foc în fața palatului președinției Italiei.
Evenimentul s-a întîmplat joi, 18 octombrie, și ar fi putut avea urmări mult mai dramatice dacă nu ar fi intervenit la timp carabinerii italieni. Bărbatul se află internat la un spital din Roma, starea sa fiind stabilă.
Presa românească din Italia prezintă un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe care precizează că, în urma demersurilor făcute de autorități, bărbatul a fost reangajat și își va primi și salariile restante.

Florin Damian lucrează de 14 ani în Italia, ca șofer de camion. În 2007 a fost victima unui accident de muncă, în urma căruia a avut nevoie de șapte luni de îngrijiri medicale. Florin Damian susține că atunci au început să apară problemele cu patronul firmei la care lucra, care a început să-l plătească din ce în ce mai prost și, în cele din urmă, l-a concediat.
La data de 18 octombrie 2012, coordonatorul Secției Consulare Române din Roma s-a deplasat la Spitalul Saint Eugenio din Roma pentru a îl vizita pe cetățeanul Florin Damian. Din discuțiile avute cu medicii, în îngrijirea cărora acesta se află, a rezultat că este în afara oricărui pericol și că arsurile nu sunt grave, urmînd ca acesta să se recupereze. Cetățeanul Florin Damian are un litigiu de muncă ce durează de mai mulți ani și a reclamat sau a acționat în judecată mai multe instituții, a intrat în greva foamei la Strasbourg și a apelat de mai multe ori la autoritățile italiene, timp de mai mulți ani, pentru rezolvarea problemelor sale. În urma demersurilor efectuate de Ambasada României în Italia și de Consulatul General Torino, cetățeanul Florin Damian a fost reprimit la muncă în cadrul firmei la care lucra, iar familia Damian a primit o casă socială de la primăria locală. Firma la care lucra a luat măsuri pentru plata către petent a salariilor indicate în statele de salarii valabile pentru perioada februarie 2005 – ianuarie 2010, semnate de acesta„, se arată într-un comunicat transmis presei din Italia de către autoritățile consulare române.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0