Bărbat prins în flagrant oferind mită unui polițist de la Săbăoani. Era cercetat pentru conducere fără permis și a vrut să ofere bani polițistului de mai multe ori

HomeActualitate

Bărbat prins în flagrant oferind mită unui polițist de la Săbăoani. Era cercetat pentru conducere fără permis și a vrut să ofere bani polițistului de mai multe ori

Vineri, 20 octombrie, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Neamț, în coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 54 de ani, în timp ce oferea suma de 400 de lire sterline unui agent de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Săbăoani, pentru soluționarea favorabilă a unui dosar penal în care era cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere, informează DGA.

Anchetatorii arată că persoana în cauză era cercetată de polițiști din cadrul IPJ Neamț pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și pentru refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive.

„Agentul de poliție a refuzat suma de 400 lire sterline cu titlu de mită și a sesizat SJA Neamț, persoana prinsă în flagrant fiind condusă la sediul unității de parchet pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită. Menționăm faptul că, în cursul anului 2023, până în prezent, au fost înregistrate 15 situații în care angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Neamț au refuzat sume de bani cu titlu de mită și au sesizat faptele de natură penală la Serviciul Județean Anticorupție Neamț”, au precizat reprezentanții DGA.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, a fost înregistrat dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi a infracţiunii continuată de dare de mită.

„Prin ordonanţa din 01.08.2023 s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită (…) (două fapte). Prin ordonanţa din 20.10.2023 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită (…) (două fapte) faţă de suspectul C.E. Prin ordonanţa din 20.10.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită (…) (două fapte) împotriva inculpatului C.E”, precizează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Procurorii arată că din cercetări a rezultat că inculpatul C.E. i-a promis unui lucrător de poliţie, în mod repetat, diferite sume de bani, după care, la data de 20 octombrie 2023, i-a remis 400 lire englezeşti pentru o soluţionare favorabilă a unui dosar penal aflat în lucru. La aceeaşi dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de inculpatul C.E.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar reprezintă etapele procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0