Bărbat din Secuieni, reţinut pentru infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor

HomeActualitate

Bărbat din Secuieni, reţinut pentru infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor

 

 

Luni, 4 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat şi reţinut un bărbat, de 48 de ani, din Secuieni, care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă neletală fără drept.

Conform IPJ Neamț, în fapt, la data de 30 mai, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Neamţ, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR, au demarat cercetările asupra bărbatului, bănuit că ar deţine fără drept la domiciliu două arme neletale supuse autorizării, acesta nefiind autorizat pentru deţinere de arme şi muniţii.

În urma verificărilor efectuate la domiciliul acestuia, în prezenţa soţiei sale, întrucât bărbatul era plecat în Germania, poliţiştii au identificat cele două arme şi muniţia aferentă. De la acesta, poliţiştii au ridicat alte două arme neletale supuse autorizării, respectiv o armă de tir sportiv – calibru 5.5 mm şi un pistol de tir cu aer comprimat – calibru 4.5 milimetri, ambele având seria ştearsă. Din cercetări a rezultat că acestea au fost achiziţionate în anul 2017, din Bulgaria.

„Din primele cercetări a rezultat faptul că bărbatul a trecut frontiera de stat, cu cele patru arme şi muniţia aferentă, fără a le declara autorităţilor vamale, iar ulterior le-a transportat la domiciliul său. Poliţiştii au confiscat cele două arme neletale, dar şi 30 de cartuşe calibru 9 mm cu capsa de iniţiere nepercutată şi 29 de tuburi de cartuş calibru 9 mm cu capsa percutată, 400 proiectile metalice şi două dispozitive optice de ochire cu sistem de prindere pe armă. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Neamţ, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, informează comunicatul IPJ Neamț.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0