Prima paginăActualitate

Bărbat din Gherăești înecat în râul Moldova, după ce a plecat la cules ghebe

Bărbat din Gherăești înecat în râul Moldova, după ce a plecat la cules ghebe

Dimensiune text

 

Luni, 21 octombrie, în jurul orei 12, un echipaj din cadrul IPJ Neamț a solicitat, prin serviciul 112, participarea pompierilor de la Detașamentul Roman la o misiune de căutare a unui bărbat înecat în râul Moldova, în comuna Gherăești. Pompierii s-au deplasat la locul indicat cu o autospecială de intervenție, o barcă și o ambulanță SMURD și au scos din apă trupul neînsuflețit al bărbatului căutat.

Conform IPJ Neamț, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul secției de Poliței Rurală Săbăoani au fost sesizați de către un tânăr de 25 de ani, din Gherăești, cu privire la faptul că tatăl său a plecat de la domiciliu duminică dimineață, 20 octombrie, și nu a mai revenit. Din cercetările polițiștilor a reieșit că bărbatul, în vârstă de 51 de ani, ar fi plecat duminică dimineață, în jurul orei 7, la cules de ghebe, împreună cu altă persoană din localitate, în liziera satului Gherăeștii Noi, aflată în apropierea râului Moldova – ulterior, bărbatul a traversat râul Moldova, iar pe celălalt mal a ajuns pe raza localității Munteni, din comuna Văleni, unde a ajuns la un local, cu intenția de a consuma băuturi alcoolice, loc în care ar fi fost și pentru ultima dată văzut în viață, de către personalul de serviciu.

Polițiștii au efectuat căutări, în cursul nopții, atât pe raza localității Gherăești, cât și în localitățile limitrofe, însă fără rezultat. Luni, în jurul prânzului, un polițist din cadrul Postului de Poliție Gherăești a văzut o plasă pe malul răului Moldova, pe care fiul bărbatului a recunoscut-o ca aparținând tatălui său, acesta având-o asupra sa când a părăsit domiciliul. A fost solicitat sprijinul pompierilor romașcani, pentru a efectua căutări în apa râului Moldova, care, în jurul orei 13, au dus la descoperirea trupului neînsuflețit al celui căutat.

„Pe trupul bărbatului nu au fost descoperite urme vizibile de violență. În acest caz a fost întocmit dosar penal, pentru ucidere din culpă. Corpul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamț, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat agent de poliție Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0