Home

Bao Roman s-a umplut de medalii la europenele de la Saint Memmie

Leahu, Poeată, Petrila şi echipa masculină a grupei 13-15 ani sunt campioni europeni. Numitor comun: instructorul Mihai Cristea.

Un nou rezultat mare, în domeniul sportiv, l-a obţinut pentru Roman Clubul Sportiv de Qwan Ki Do „Bao”, coordonat de intructorul Mihai Cristea. Elevii lui Mihai Cristea au urcat de şapte ori pe podium, de patru ori pe cea mai înaltă treaptă, la Campionatul European de Qwan Ki Do pentru copii şi juniori, intercluburi, de la Saint Memmie (Franţa). Bravii sportivi romaşcani s-au întors acasă înspre zorii zilei de joi, 17 aprilie, cu patru medalii de aur şi trei de argint.

Maria Cristina Leahu a luat medalia de aur în proba tehnică la grupa 13-17 ani. Tot în postura de campion a încheiat concursul şi Valentin Ștefan Poeată, în aceeaşi probă şi la aceeaşi grupă de vârstă. Anton Adrian Petrila s-a dovedit a fi cel mai bun din competiţie la grupa 11-12 ani, tot proba tehnică. Al patrulea loc I pentru gruparea romaşcană a fost obţinut de echipa de la 13-15 ani formată din Mihai Bandur, Ștefan Mănescu şi Ștefan Rădăuceanu.

Leahu şi Poeată au luat medalii de aur la naţionale, în urmă cu o lună, iar Petrila şi echipa de băieţi, medaliaţi cu aur la europene, au fost pe treapta a treia a podiumului la naţionale!

Medaliile de bronz aparţin lui Bogdan Rădăuceanu, proba tehnică, 11-12 ani, Ștefan Mănescu, proba tehnică, 13-17 ani, respectiv echipei de 11-12 ani, formată din Darius Pîcă şi David Stoica, în proba de luptă.

La competiţia din Franţa, în care arbitri au fost şi Mihai Cristea şi Cezar Mihai Cristea, primul în proba tehnică, iar al doilea în proba de luptă, au participat 440 de sportivi, de la 53 de cluburi din zece ţări: Germania, Anglia, Austria, Belgia, Franţa, Ungaria, Italia, Norvegia, Elveţia şi România.

„Am avut în lot şi alţi copii, finalişti, care au ratat, la limită, urcarea pe podium: Vladimir Ioan, Mihai Nădejde, Răzvan Alexa. Competiţia a fost, absolut, extenuantă. S-a încheiat la miezul nopţii. La un număr aşa de mare de sportivi, era mai bine să se desfăşoare pe parcursul a două zile. Este obligatoriu să mulţumesc părinţilor acestor copii, cei care au suportat cheltuielile cu deplasarea. De asemenea, mulţumesc şi domnului primar Leoreanu care a pus bani pentru acoperirea cheltuielor de transport a doi copii. În primul rând, mulţumesc acestor sportivi care au reuşit să treacă peste oboseala unui drum cu autocarul, pe o distanţă de aproximativ 5.000 de kilometri. Mulţi dintre ei au avut febră, temperatură de 39 de grade. Au reuşit să treacă peste oboseală şi boală. Jos pălăria şi tot respectul!”, a declarat Mihai Cristea.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Stelian Manescu 8 ani ago

    Ati scris asa: „Leahu şi Poeată au luat medalii de aur la naţionale, în urmă cu o lună, iar Petrila şi echipa de băieţi, medaliaţi cu aur la europene, au fost pe treapta a treia a podiumului la naţionale!”
    La nationale, mai sunt si altii care au luat aur la proba tehnica, Stefan Manescu de exemplu, care a luat aur la quyen(proba tehnica), argint la proba tehnica cu arme de lemn si bronz cu echipa la lupte.

    • Catalin Sevastre 8 ani ago

      Buna seara. Am transmis redactorului pe sectiunea sport comentariul dumneavoastra. Va veni cu un raspuns in cel mai scurt timp posibil. Va multumim pentru atentionare!