Home

Bao Roman, în prim planul naționalelor de Qwan Ki Do

Sportivii pregătiți de antrenorul Mihai Cristea au cucerit zece medalii la ediția din acest an, dintre care șase de aur.

 

 

Practicanții romașcani ai Qwan-Ki-Do-ului, pregătiți de Mihai Cristea, la Clubul Sportiv Bao, au ieșit în evidență și la întrecerile Campionatului Național rezervat seniorilor, desfășurat sâmbătă și duminică (6-7 aprilie), în Sala Sporturilor din Roman, după ce, în urmă cu două săptămâni, sportivii de la același club obținuseră o puzderie de medalii și la naționalele copiilor și juniorilor.

Ionuț Movileanu, Costin Ionuț Sârghie și antrenorul Mihai Cristea

Ionuț Movileanu, Costin Ionuț Sârghie și antrenorul Mihai Cristea

Cel care a deschis seria medaliilor romașcane se numește Costin Ionuț Sârghie, campion național la Thao Quyen – tehnică individuală – Qwan Ki Do, categoria grade. Tot el a luat și medalia de argint în proba tehnică la Co Vo Dao – arme tradiționale (de lemn), grade, concurs în care colegul său Ionuț Movileanu a cucerit medalia de aur.
Alina Butnariu și Elena Burcaș, de la Bao Roman, au ocupat treptele a doua și a treia în proba înainte amintită. La categoria centuri negre, arme tradiționale, s-a impus Alexandru Giurgi, colecționar de medalii, între care și una la modialele din Maroc de acum doi ani.

La Song Dau, proba de lupte, Qwan Ki Do, echipa reprezentantă a Bao Roman, formată din Elena Burcaș, Alina Butnariu și Maria Mădălina Smău, a devenit campioană națională la categoria grade. Elena Burcaș nu s-a oprit aici și a cucerit titlul național și în proba individuală de luptă cu arme tradiționale.

În cea de a doua zi a competiției au intrat în luptă centurile negre în probele pe echipe Qwan Ki Do și individuale Co Vo Dao (arme tradiționale). Alexandru Giurgi a obținut a doua sa medalie de aur în proba de luptă cu arme tradiționale, iar în concursul feminin, colega sa, Simona Elena Popa, a ocupat treapta a treia a podiumului, ridicând la zece numărul medaliilor cucerite de sportivii de la CS Bao Roman, șase de aur, două de argint și două de bronz.

Elena Burcaș, Alina Butnariu și Mădălina Smău

Elena Burcaș, Alina Butnariu și Mădălina Smău

„Ca o comparație cu ediția precedentă a naționalelor, diferența ar fi, acum, că miza este mai mare. Primii trei clasați la fiecare secțiune vor fi incluși în lotul național, care va reprezenta România la Campionatul European care va avea loc în octombrie, în Elveția. Așadar, acest concurs de la Roman reprezintă principalul criteriu pentru alcătuirea lotului național. Pe de altă parte, îmbucurător este că, față de edițiile precedente, acum au participat mai multe cluburi, ceea ce înseamnă că popularitatea acestei discipline este în creștere. Următorul mare eveniment din lumea Qwan Ki Do-ului este stagiul de pregătire, al 20-lea până acum, de peste două săptămâni, la Brașov, cu maestrul fondator Pham Xuan Tong”, a afirmat Ovidiu Covaci, director al concursului și vicepreședinte al Federației Române de Arte Marțiale.

La întrecerile ediției a 23-a a naționalelor de Qwan Ki Do (arte marțiale chino-vietnameze) din 6-7 aprilie, organizate de Bao Roman și Federația Română de Arte Marțiale, cu sprijinul Primăriei Roman, au participat aproximativ 150 de sportivi, de la 21 de cluburi din 15 orașe și zece județe: Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, Neamț, Sălaj, Suceava, Vaslui și Ilfov (București).

Alexandru Giurgi

Alexandru Giurgi

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0