Prima paginăSanatate

Bani pentru tratamentul bolnavilor de TBC și SIDA

Dimensiune text

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a dat asigurări că bolnavii care beneficiază de tratament pentru TBC sau HIV/SIDA nu vor întâmpina probleme în asigurarea medicației.

 

 

Potrivit directorului financiar-contabil al spitalului, economist Leonard Achiriloaei, chiar dacă nu există un buget aprobat pentru tratamentul bolnavilor din programele naționale de sănătate, finanțarea se face pe bază de act adițional la contractul de finanțare pe anul trecut.
„În total, pentru medicamentele din programele naționale de sănătate s-au alocat 700.000 de lei. Pentru bolnavii de HIV/SIDA s-au alocat 214.000 de lei, pentru bolnavii de TBC am primit 13.700 de lei, pentru Oncologie am primit 467.000 de lei, iar pentru protezările de șold, care se efectuează în cadrul secției Ortopedie, am primit 4.500 de lei. Pe măsură ce se vor aloca bani și pentru alte programe,  cum ar fi programul de depistare a cancerului de col uterin, vom încerca să le includem în contractul de finanțare”, a declarat directorul financiar-contabil al spitalului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0