HomeRural

Bani pentru activitățile culturale, religioase și sportive din Ion Creangă

Activitatea culturală, religioasă și de recreere se află în atenția administrației publice de la Ion Creangă.

 

 

Pentru diverse lucrări, lăcașurilor de cult din comună le-a fost alocată suma de 20 mii lei. Banii vor fi orientați către bisericile din satul Recea, unde se va realiza un gard împrejmuitor (5 mii lei), pentru construcția unei case praznicale și a unei case de botezuri la biserica din Ion Creangă (10 mii lei), precum și pentru refacerea picturii de la biserica din satul Averești (5 mii lei). „Tot în acest an este prevăzută finalizarea lucrărilor la casa de cultură, a căror lucrări de construcție au început în 2010. Valoarea totală a investiției se ridică la 850 mii de lei, din care 477 mii lei au fost alocați de la bugetul local în acest an„, a spus Petru Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Situat la intrarea în sat, la intersecția cu șoseaua care merge spre Icușești, așezămîntul cultural a fost prevăzut să cuprindă o sală de festivități, în suprafață de 460 de metri pătrați, la parter, iar la mansardă biblioteca din comună, care va avea, în acest an, un fond de carte îmbogățit cu 10 mii lei, un muzeu etnofolcloric, un club al pensionarilor și unul pentru tineret, care va dotat cu calculatoare.

Pentru sărbătoarea comunei, ajunsă în acest an la a VII-a ediție, Consiliul Local a alocat 35 de mii de lei.

Nici mișcarea sportivă nu este neglijată. Pentru funcționarea ei, Asociația sportivă „Voința” Ion Creangă va primi în acest an suma de 40 mii de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0