HomeEducatie

„Bani de liceu” pentru toți solicitanții

4.230 de elevi vor primi burse de 180 de lei lunar, cu condiția să nu lipsească de la cursuri.

 

 

Toți cei 4.230 de elevi de liceu din județul Neamț care au solicitat „Bani de liceu” s-au regăsit pe lista beneficiarilor acestui program guvernamental pentru anul școlar 2012 – 2013. Aceștia provin din familii în care venitul lunar net pe membru de familie nu depășește 150 de lei. Liceenii vor primi burse de 180 de lei pe întreaga perioadă a cursurilor școlare, inclusiv în timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producție. Bursa nu este condiționată de obținerea anumitor rezultate școlare, singura condiție impusă beneficiarilor fiind aceea a prezenței lor la cursuri. Elevii care depășesc 20 de absențe într-o lună pierd banii, fără posibilitatea de a mai fi reînscriși în program în acest an școlar.

Fondurile sînt alocate de către Ministerul Educației și Cercetării și vor fi distribuite beneficiarilor de către unitățile școlare la care aceștia și-au depus dosarul. Autoritățile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicității declarațiilor de venit și a celor referitoare la bunurile familiei, în cazul elevilor care solicită sprijin financiar.

Cei 4.230 de elevi bursieri reprezintă aproape un sfert dintre liceenii din județ, fapt care plasează Neamțul pe un loc fruntaș în topul județelor sărace. Clasamentul sărăciei cuprinde, în ordine descrescătoare, județele Suceava (10.439), Iași (9.149), Vaslui (5.965), Dolj (5.738), Bacău (4.994), Olt (4.775) și Botoșani (4.679) – ca să le amintim doar pe cele care depășesc județul Neamț. Aceste județe fac parte din cele mai sărace regiuni ale țării, Moldova și Oltenia.

Comentarii

WORDPRESS: 0